1
Liten
Publisert: 27.05.2016 kl 15:09

Snøskredvarsel for Tromsø region, Lørdag 28.05.2016

Generelt stabile forhold. Sola og stigende temperaturer vil myke opp snøoverflaten ytterligere utover dagen og øker sjansen for små våte skred i bratt terreng.

Skredproblem 1

Våte løssnøskred

Ubunden snø

Over 500 moh
Løssnøskred
Naturlig utløst
Noen bratte heng
Kun enkelte spesielt utsatte områder er skredutsatt. Vær varsom der skredproblemet er å finne i kombinasjon med terrengfeller.

Skredfare

Det er varmt og det vil være fare for naturlig utløste løssnøskred i bratt terreng og skavlbrudd, spesielt midt på dagen når det er varmest. Når snøen er våt og du synker ned i snøen til ankelhøyde eller mer kan du forvente at det vil løse ut våte løssnøskred i bratte sider. Vær obs på glidesprekker og snø som kan løsne på svaberg.

Skred og snødekke

Snødekket har blitt gjennomfuktet og er isotermt. Det finnes skarelag i snødekket, men smeltevannet ser ut til å drenere godt igjennom. Snøgrensen ligger nå på 300-400 moh.

Vær

Fra fredag ettermiddag ventes SV frisk bris utsatte steder. Pent og varmt vær med plussgrader til topps. Noe tilskyende med fallende temperatur mot kvelden.Lørdag ventes SV periodevis frisk bris utsatte steder. Skyet eller delvis skyet. Solen vil skinne gjennom skyene store deler av tiden. Fortsatt relativt varmt, litt høyere nattetemperaturer.

Var dette varselet nyttig for deg?

0 0

Forventet utvikling neste dag

1
Liten

Søndag ventes skiftende bris. Pent vær. Fortsatt varmt om dagen, med lavere temperatur om natten.

Varmt vær vil opprettholde faren for våte løssnøskred i bratt terreng.

Nysnø

fredag
lørdag
søndag
mandag

Vind

fredag
lørdag
søndag
mandag

Temperatur

fredag
lørdag
søndag
mandag

Snødybde

fredag
lørdag
søndag
mandag

Snømengde i %

lørdag

Skiføre og snøfuktighet

lørdag