Hopp til hovedinnhold

Nyhetsarkiv

Viser 183 nyheter fra nyhetsarkivet

Uten mye regn blir resten av vårflommen udramatisk i Sør-Norge

Det ligger fremdeles en god del snø i høyfjellet. Dersom det ikke kommer mye regn de neste ukene, vil resten av vårflommen i Sør-Norge neppe føre til de store skadene.  

Publisert: 23.05.2024 Nyheter - Flom og jordskred

Vårflommen er i gang i deler av Sør-Norge

Snøsmelting de neste dagene gir flom på gult nivå. I flere elver forventes flomtoppen i løpet av langhelgen fredag-mandag på gult eller lavt oransje nivå.

Publisert: 15.05.2024 Nyheter - Flom og jordskred

Snøsmeltingen skyter fart i Nord-Norge

Stigende temperatur og frostfrie netter setter fart på snøsmeltingen i Nord-Norge. Regn de kommende dagene i kombinasjon med snøsmelting kan gi raskt økende vannføring i små og middels store elver. Det er foreløpig ikke utsikter for større flom i de store elvene. 

Publisert: 15.05.2024 Nyheter - Flom og jordskred

Høy vannføring, men venter ikke store skader

Høye temperaturer gir stor snøsmelting i fjellområdene på Sør- og Østlandet de neste dagene. Vannføringen øker i bekker og elver, spesielt i Drammensvassdraget, men de høye vannføringene vil ikke føre til store skader.

Publisert: 10.05.2024 Nyheter - Flom og jordskred

Varmen de neste dager vil gi økt vannføring i små bekker og elver

Stigende temperatur og frostfrie netter setter fart på snøsmelting i fjelltraktene i Sør- og Østlandet. Det ventes kraftig snøsmelting, tilsvarende 20-40 mm regn per døgn, i store deler av Sør-Norge. Det vil fra 1. mai føre til raskt økende vannføring i små og middels store elver som renner fra områder der det fremdeles er mye snø. Det er særlig uregulerte elver fra fjellområdene i Drammensvassdraget og Numedalslågen som er utsatt.

Publisert: 15.05.2024 Nyheter - Flom og jordskred

Rolig start på snøsmeltingen i Sør-Norge

Snøsmeltingen har startet så smått og det er mer vann enn normalt i vassdragene i Sør-Norge. NVE oppfordrer alle til å forebygge flomskader, ved abonnere på flomvarsler og å rense sluk, grøfter og rør frie for is, kvist og løv.  

Publisert: 19.04.2024 Nyheter - Flom og jordskred

Ny pris til Varsom.no

Varsom flom- og jordskredvarslingen (NVE) og værvarslingen (MET) belønnes av Norsk hydrologiråd for formidlingen om været, flommene og jordskredene under ekstremværet Hans.

Publisert: 18.04.2024 Nyheter - Flom og jordskred

Regn og mildvær fører til fare for lokale oversvømmelser

NVE har sendt ut flomvarsel på gult nivå da det er ventet økende vannføring i elver og bekker som kan gi lokale oversvømmelser. Dette gjelder for utsatte områder fra Agder til Oslo og Akershus, områdene som er ventet å få mye regn og snøsmelting de neste dager.

Publisert: 22.02.2024 Nyheter - Flom og jordskred

Tørke-, flom- og jordskredåret 2023

Året 2023 vil bli husket som året da Sør-Norge ble rammet av ekstremværet «Hans». Det er den dyreste naturkatastrofen som noen gang har rammet Norge. I året som gikk sendte NVE ut rekordmange varsel om flom- og jordskredfare.

Publisert: 07.01.2024 Nyheter - Flom og jordskred