Om abonnementstjenesten for sms og epostvarsling av naturfarer

Du kan nå abonnere på alle landbaserte naturfarevarsel fra NVE og Meteorologisk institutt (MET). Abonnementet er gratis, og det er lagt opp til at abonnenten selv administrerer abonnementet i abonnementsløsningen.

Abonnement settes opp på https://abonner.varsom.no.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i samarbeid med Meteorologisk institutt (MET) og Statens vegvesen videreutviklet abonnementsløsningen i varsom.no for naturfarevarsel. Den nye versjonen lansert 29. aug 2019, inkluderer, i tillegg til NVEs varsel om flom, jord- og snøskredfare, alle landbaserte varsel fra MET (regn, regnbyger, snø, vindkast på land, skogbrannfare, vannstand langs kysten og i fjorden, polart lavtrykk). 

Kort info om tjenesten:

  • Ved å tegne abonnement vil du motta varsler på e-post og/eller SMS med en gang varsler er publisert på varsom.no i henhold til de reglene du selv har bestemt.
  • E-posten og SMS-en du mottar inneholder lenke til varselet på varsom.no. Klikk alltid på lenken og les varselet der.
  • Informasjonen i e-post/SMS alene er svært begrenset. Du kan selv bestemme type abonnement ved å velge naturfare, område (kommune, fylke eller region), laveste varslingsnivå og hvordan du vil motta (e-post og/eller SMS).
  • Tjenesten er gratis, eies av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og er utviklet i samarbeid med Meteorologisk institutt (MET) og Statens vegvesen (SVV).

 

Har du spørsmål eller innspill om tjenesten kan du ta kontakt med oss på varsom-abonner@nve.no