Om abonnementstjenesten for sms og epostvarsling av naturfarer

Du kan nå abonnere på alle landbaserte naturfarevarsel fra NVE og Meteorologisk institutt (MET). Abonnementet er gratis, og det er lagt opp til at abonnenten selv administrerer abonnementet i abonnementsløsningen.

Abonnement settes opp på https://abonner.varsom.no.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i samarbeid med Meteorologisk institutt (MET) og Statens vegvesen videreutviklet abonnementsløsningen i varsom.no for naturfarevarsel. Den nye versjonen lansert 29. aug 2019, inkluderer, i tillegg til NVEs varsel om flom, jord- og snøskredfare, alle landbaserte varsel fra MET (regn, regnbyger, snø, vindkast på land, skogbrannfare, vannstand langs kysten og i fjorden, polart lavtrykk). 

Kort info om tjenesten:

  • Du kan selv bestemme type abonnement ved å velge naturfare, område (kommune, fylke eller region), laveste farenivå og om du vil motta varselet på e-post og/eller SMS.
  • Når du tegner abonnement (gratis) vil du motta varsler på e-post eller SMS med en gang varslene er publisert på varsom.no, i henhold til de reglene du selv har bestemt.
  • E-posten og SMS-en du mottar inneholder lenke til varselet på varsom.no. Klikk alltid på lenken og les varselet der. Informasjonen i e-post/SMS alene er svært begrenset.
  • Tjenesten er gratis, eies av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og er utviklet i samarbeid med Meteorologisk institutt (MET) og Statens vegvesen.
  • Farevarslene om blant annet kraftige regnbyger, snø og svært sterk vind leveres av MET. Les mer om farevarsel fra MET.
  • Farevarslene om flom, jordskred og snøskred leveres av NVE.

   

 

Har du spørsmål eller innspill om tjenesten kan du ta kontakt med oss på varsom-abonner@nve.no