Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Nyhetsarkiv

Viser 38 nyheter fra nyhetsarkivet

Fremdeles mye snø i fjellet på Østlandet og i Trøndelag

I begynnelsen av mai er det klart at det fremdeles er en hel del snø igjen i fjellet på Østlandet og i Trøndelag. Flere steder er det nå like mye eller mer snø enn det som det var for 14 dager siden.  

Publisert: 03.05.2023 Snørapporter fra NVE

Vår i lavlandet – vinter i fjellet

Data fra NVEs snømodeller og målestasjoner viser at våren har kommet til lavlandet og snøen har begynt å smelte. I fjellet er går det mot vår, men enkelte steder er det mer snø på målestasjonene enn det det var for bare noen uker siden.  

Publisert: 18.04.2023 Snørapporter fra NVE

Mye snø i påsken 2023

Det er mange år siden vi har hatt like mye snø, landet sett under ett, som det vi har til påske i år. Målestasjonene og snøkartene til NVE viser at det er mer snø enn vanlig mange steder i landet.

Publisert: 29.03.2023 Snørapporter fra NVE

Snørapport - snømengder i Norge per 7. juni 2022

Snøgrensen kryper oppover og snøen blir mer og mer flekkvis i terrenget. Målestasjoner, kart og satellittbilder viser i midlertid at det flere steder er en del snø igjen. 

Publisert: 08.06.2022 Snørapporter fra NVE

Snørapport - Snømengder i Norge per 26. mai 2022

Våren kommer med snøsmelting, men fremdeles ligger det en god del igjen av vinterens snømengder på Nordvestlandet, i Trøndelag og Nord-Norge.  

Publisert: 26.05.2022 Snørapporter fra NVE

Snøforhold per 10. mai 2022

Mens det i Sør-Norge, og særlig på Østlandet er svært så vårlig i lavlandet, kommer vinteren stadig på gjenvisitt i Nord-Norge. Flere steder i i Nord-Norge og på Nordvestlandet er det fremdeles en god del snø, mens det vårlige været har tæret på snømengden i resten av Sør-Norge

Publisert: 11.05.2022 Snørapporter fra NVE

Snøforhold mandag 25. april 2022

Det vårlige været har tæret på snømengdene flere steder i landet. På Østlandet er det lite snø igjen, mens det fremdeles er over 2 meter med snø igjen på flere målestasjoner på Vestlandet. I Nord-Norge er det også litt mer snø enn normalen.  

Publisert: 26.04.2022 Snørapporter fra NVE

Snøforhold onsdag 6. april 2022

Påskeuken nærmer seg og rundt 90 % av Norge er fortsatt dekket med snø. Østlandet har hatt en tørr og snøfattig vinter, og det kan dermed være lurt å sjekke snøforholdene og skiføret lokalt for du pakker skiene. Resten av landet har snøforhold som kan karakteriseres som «normale» eller «snørike» for påsketiden.

Publisert: 06.04.2022 Snørapporter fra NVE

Snørapport - Snømengder i Norge per 17. mars 2022

I løpet av de siste to ukene har det vært litt påfyll av snø i fjellet, mens varmt og vårlig vær har gjort at mye av snøen i lavlandet har smeltet.

Publisert: 17.03.2022 Snørapporter fra NVE

Snøforhold i Norge per 1. mars – rekordmye snø i flere fylker

Snøkartene på SeNorge.no viser at denne vinteren er den mest snørike vinteren på 40 år Nordvestlandet, i Trøndelag og i Troms og Finnmark. På Østlandet og stedvis på Vestlandet så det mørkt og grønt ut på starten av vinteren, men flere steder kom det en meter med snø og mer i løpet av februar som bedret forholdene.

Publisert: 01.03.2022 Snørapporter fra NVE

Snøforhold onsdag 16. februar 2022

Store deler av landet har fått påfyll av snø de siste syv dagene, og rundt 90 % av Norge er nå dekket med snø. Unntaket er lavereliggende områder langs kysten i Sør-Norge, der temperaturer har vært stort sett på pluss-siden og nedbøren har falt som regn. Indre strøk av Østlandet har endelig fått et godt påfyll av snø, som har forbedret skiføret vesentlig mange steder rett før vinterferiestart. På Vestlandet, Midt- og Nord-Norge er det godt med snø – som normalt for årstiden eller mer.

Publisert: 16.02.2022 Snørapporter fra NVE

Snøforhold i påsken 2021

Til fjells eller ikke til fjells i påsken? Det er nødvendigvis ikke snøen som styrer det. Men hvor må du dra for å få snø under skiene i påsken?  

Publisert: 24.03.2021 Snørapporter fra NVE

Smelter snøen bort i vinterferien?

Det er snart vinterferie for flere i hele landet, og mange skal på ski. Hvordan står det til med snøen? Kommer vinterferien en uke for sent?  

Publisert: 19.02.2021 Snørapporter fra NVE

Rekordlite snø flere steder i Nord-Norge

Hydrologene i NVE har analysert snøvinteren hittil og det kommer ingen overraskelse for mange i Nord-Norge at de lider av snømangel. Det er også mindre snø enn normalt i fjellet i vest, mens det flere steder sørøst i landet er mer snø enn vanlig.

Publisert: 04.02.2021 Snørapporter fra NVE

Snøkontraster i Norge

Mer snø enn normalt Østafjells til tross, resten av landet lider av snømangel. I Nordland ble desember en av de fire mest snøfattige siden 1980.

Publisert: 08.01.2021 Snørapporter fra NVE

Snøforhold i landet per 10.juni 2020

De stedene, og i de områdene hvor det var mye snø i vinter er det fremdeles mye snø, selv om andel barflekker øker i takt med stigende sommertemperaturer.

Publisert: 11.06.2020 Snørapporter fra NVE

Uvanlig treg vår

Synes du vinteren har vart lenge? Det har du helt rett i. Det er uvanlig mye snø i fjellet til å være mai, og snøsmeltingen går tregt.  

Publisert: 18.05.2020 Snørapporter fra NVE

Fremdeles mye snø i fjellet

Selv om snøsmeltingen har startet noen steder i fjellet i Sør-Norge, viser data fra våre målestasjoner at det er mye snø igjen.

Publisert: 07.05.2020 Snørapporter fra NVE