Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Nyhetsarkiv

Viser 553 nyheter fra nyhetsarkivet

Betydelig snøskredfare på Vestlandet

Snøskredfaren varierer i Nord- og Sør-Norge. Det er betydelig skredfare på Vestlandet på fredag og det vil være fare for naturlig utløste skred. I Nord-Norge går det mot lav skredfare i starten av påsken. Vi anbefaler alle å lese varslet på varsom og gjøre egne vurderinger av den lokale snøskredfaren.

Publisert: 21.03.2024 Nyheter - Snøskred

Offpiste-kjøring nær skianlegg i påska

Påsken er høysesong for skikjøring. Dersom du skal kjøre utenfor de preparerte løypene anbefaler vi at du er varsom, og at du undersøker om det er skredterreng der du skal kjøre.

Publisert: 21.03.2024 Nyheter - Snøskred

status snøskredfaren i landet

Publisert: 20.03.2024 Nyheter - Snøskred

Gode isforhold i påskefjellet, utfordrende isforhold i kystnære strøk sør for Nordland

Våren er på vei, og isen svekkes og omdannes til våris med dårlig bæreevne langs kysten opp til og med Trøndelag. Sjekk hardheten på isen før du går ut på isen. Isforholdene er bedre i høyden, over ca. 500 moh i vest og over 200 moh på Østlandet.

Publisert: 20.03.2024 Nyheter - Isvarsling

Slik får du gode skiopplevelser i påskefjellet

Hvis du skal på topptur i påsken, anbefaler vi at du bruker Varsom-appen både når du planlegger tur og underveis på turen. Gode turforberedelser kan bidra til at turen både blir tryggere og bedre.

Publisert: 18.03.2024 Nyheter - Snøskred

Rapport - dødsulykke Finnvikeidet, Tromsø, 22.01.2024

Den 22. januar 2024 omkom ei kvinne i snøskred ved Finnvikeidet i Tromsø då ho var ute på tur med hunden sin. 

Publisert: 05.03.2024 Ulykkesrapporter snø

Toppturapp og guidemøter – tiltak for å unngå at tilreisende omkommer i snøskred

I dag lanserte reiselivsnæringen sammen med Politiet, Snøskredvarslingen i NVE og CARE UiT flere tiltak for å redusere antallet skredulykker i Troms. Blant tiltakene er toppturapp og online guidemøter for sertifiserte guider.

Publisert: 04.03.2024 Nyheter - Snøskred

Du og 8058 andre har bidratt til at snøskredvarslingen har blitt bedre

Hittil i vinter har 8059 observasjoner delt i Varsom appen bidratt til at snøskredvarslene har blitt bedre og mer presise. Ved å dele det du ser og hører i fjellet får snøskredvarslerne på vakt vite hvordan forholdene i fjellet er, da blir også varslene bedre.

Publisert: 29.02.2024 Nyheter - Snøskred

Snøskredfare i områder som ikke har daglig varsling

Der hvor det er bratt nok kan det løsne snøskred. Det gjelder uansett om du ferdes i en region som har daglig oppdaterte snøskredvarsler eller i områder utenfor en slik region.  I går løste skiløpere ut et skred på Gålå som ligger utenfor en av våre ordinære varslingsregioner.  

Publisert: 27.02.2024 Nyheter - Snøskred

Regn og mildvær fører til fare for lokale oversvømmelser

NVE har sendt ut flomvarsel på gult nivå da det er ventet økende vannføring i elver og bekker som kan gi lokale oversvømmelser. Dette gjelder for utsatte områder fra Agder til Oslo og Akershus, områdene som er ventet å få mye regn og snøsmelting de neste dager.

Publisert: 22.02.2024 Nyheter - Flom og jordskred

Vinterferien i Sør-Norge starter med betydelig snøskredfare

Grumsete vær på fredag gir betydelig snøskredfare i flere regioner. På lørdag ventes det bedre vær og de som skal til fjells oppfordres til å sjekke oppdatert skredvarsel på Varsom.no og i Varsom app.

Publisert: 15.02.2024 Nyheter - Snøskred

Til deg som skal kjøre utenfor preparerte skiløyper i vinterferien

Det er snart vinterferie og mange har planer om en tur i skibakken. Flere velger også å kjøre utenfor skianleggenes preparerte løyper. Om området rundt skianlegget er skredterreng, må man være klar over at det er en risiko for å bli tatt av snøskred.

Publisert: 12.02.2024 Nyheter - Snøskred

Svært lett å løse ut snøskred i Nordland og på Vestlandet i helgen

Skal du ut på tur i helgen bør du unngå terreng med fersk fokksnø. I Nordland og på Vestlandet kan det være svært lett å løse ut skred. I fjellet i Sør-Norge kan skred som løsner bli svært store.

Publisert: 08.02.2024 Nyheter - Snøskred

Økende skredfare i Sør-Norge inn mot helgen

Fredag venter vi stor snøskredfare i store deler av Sør-Norge, mens det er sendt ut varsel om jord-, sørpe- og flomskredfare på gult nivå for Vestland, Møre og Romsdal og Trøndelag.

Publisert: 31.01.2024 Nyheter - annet

Skredfare i Nordland og Troms

På grunn av ekstremværet Ingunn ventes det i Nordland og Troms stor og betydelig snøskredfare. Det er også fare for jordskred, sørpeskred og flomskred på gult og oransje nivå.

Publisert: 30.01.2024 Nyheter - annet

Ledige plassar på 4B observatørkurs vinteren 2024

Me vil denne vinteren tilby eit begrensa antal plassar på vårt 4B - vidaregåande observatørkurs til eksterne deltakarar

Publisert: 24.01.2024 Nyheter - Snøskred

Tørke-, flom- og jordskredåret 2023

Året 2023 vil bli husket som året da Sør-Norge ble rammet av ekstremværet «Hans». Det er den dyreste naturkatastrofen som noen gang har rammet Norge. I året som gikk sendte NVE ut rekordmange varsel om flom- og jordskredfare.

Publisert: 07.01.2024 Nyheter - Flom og jordskred

Den vanskelige minefelt-situasjonen

Snødekket oppleves som stabilt mange steder, men plutselig kan det «smelle». Tilsynelatende ut av det blå. Kombinasjonen Vedvarende svakt lag og moderat snøskredfare er uforutsigbar og vanskelig å få tak på. Dette er situasjonen i store deler av Nord-Norge og indre deler av Sør-Norge nå.

Publisert: 04.01.2024 Nyheter - Snøskred

Oransje farenivå for flom, jordskred, sørpeskred og flomskred

NVE har ute oransje farevarsel for flom, jordskred, sørpeskred, flomskred og snøskred for store deler av Vestlandet søndag.  Oransje nivå er en alvorlig situasjon og kan føre til skader på veier og bebyggelse.  

Publisert: 17.12.2023 Nyheter - Flom og jordskred

Det blir mye regn og farevarsler for helgen i vest og nord

NVE har sendt ut en rekke farevarsler i forkant av helgen. Det blir økt fare for snøskred, flom og jord-, sørpe- og flomskred i store deler av Nordland og på Vestlandet. NVE ber kommuner, beredskapsaktører og innbyggere som bor utsatt til om å gjøre forebyggende tiltak. I områder med høy snøskredfare er det viktig å holde seg unna skredterreng.

Publisert: 16.12.2023 Nyheter - Flom og jordskred

Atmosfærisk elv kan gi økende fare for snøskred, sørpeskred, jordskred og flom i helgen

NVE sender ut en forhåndsmelding om at det kan komme farevarsler for flom og skred inn mot helgen.

Publisert: 12.12.2023 Nyheter - Snøskred

Rapport - Snøskredulykker vinteren 2022/23

Vinteren 2022/23 mista 8 personar livet i snøskredulykker i Norge. 5 av desse omkom på same dagen,  i 3 forskjellege hendingar den 31. mars. 

Publisert: 11.12.2023 Ulykkesrapporter snø

Sesongstart med svake lag i snøen

Snøskredvarslingen starter med daglig regional varsling den 1. desember, og kan allerede nå si at det er skredproblemet «vedvarende svakt lag» de som drar til fjells må forholde seg til i dagene fremover.

Publisert: 30.11.2023 Nyheter - Snøskred

Endringer sesong 2023/2024

Vi kommer til å gjøre noen endringer  i varselet denne sesongen. Den største synlige endringen vil være at vi kommer til å publisere kun faregraden for overmorgen og ikke et fullt varsel lenger. Motivasjonen er å øke kvaliteten for morgendagens varsel. I tillegg skal vi sende ut forvarsel ved mulighet for stor eller meget stor snøskredfare til beredskapsaktører tre til fem dager fram i tid. Dette er i tråd med internasjonal praksis.

Publisert: 30.11.2023 Nyheter - Snøskred

Fare for å løse ut store skred både i Nord- og Sør-Norge

Det er betydelig skredfare mange steder. Vær klar over at selv om været roer seg er det lett å løse ut skred. Her får du en status på snødekket inn mot sesongstart for snøskredvarslingen 1. desember.

Publisert: 24.11.2023 Nyheter - Snøskred

Stor skredfare i nord

I Nord-Norge blåser det opp til storm på onsdag. Betydelige mengder løssnø kan flyttes på som fører til at skred kan løsne av seg selv. Vi har derfor publisert sesongens første snøskredvarsel på varsom.no. Også på Vestlandet øker skredfaren onsdag.

Publisert: 20.11.2023 Nyheter - Snøskred

Kom på skredkveld!

Gleder du deg til vinteren? Lyst til å møte likesinnede, se skifilm og lære mer om snø og snøskredfare? Kom på skredkveld!

Publisert: 20.11.2023 Nyheter - Snøskred