Hopp til hovedinnhold

Nyhetsarkiv

Viser 462 nyheter fra nyhetsarkivet

Mye snø i påsken 2023

Det er mange år siden vi har hatt like mye snø, landet sett under ett, som det vi har til påske i år. Målestasjonene og snøkartene til NVE viser at det er mer snø enn vanlig mange steder i landet.

Publisert: 29.03.2023 Snørapporter fra NVE

Stor snøskredfare i deler av Troms og Finnmark

Det er ventet stor snøskredfare nord i Troms og i Vest-Finnmark torsdag og fredag. Det er fare for at det vil løsne store skred av seg selv. Enkelte skred kan også bli svært store og nå langt utover flatere områder. Snøskredvarslingen / NVE anbefaler å unngå alt skredterreng, både løsneområder og utløpsområdene for skred.

Publisert: 30.03.2023 Nyheter - Snøskred

Flotte skiforhold med en liten bismak

Det er fremdeles tidlig å si hvordan snøskredfaren vil være i påskeferien, men slik det ser ut nå kan det være at et av de skredproblemene vi vil måtte forholde oss til i påsken er det beryktete «vedvarende svake lag».

Publisert: 28.03.2023 Nyheter - Snøskred

Hva lags terreng skal du på tur i?

Hva slags terreng du legger påsketuren i er avgjørende for om du utsettes for  snøskredfare eller ikke. Bruk kartverktøyene som finnes og planlegg for trygge påsketurer.

Publisert: 28.03.2023 Nyheter - Snøskred

Høysesong for tilreisende skiturister og høysesong for snøskredulykker

NVE og Innovasjon Norge ber reiselivsnæringen informere tilreisende om snøskredforholdene i Norge. Våren er høysesong er for skiturisme til Norge, og da de fleste skredulykkene skjer. 

Publisert: 10.03.2023 Nyheter - Snøskred

Snøskredhending på skredkurs 24. februar

Eit lite snøskred vart utløyst på vidaregåande skredkurs med Polarsirkelen turlag. Ingen vart skadd i skredet, men instruktør på kurset har likevel utarbeida ein rapport for at andre skal kunne lære av hendinga.

Publisert: 07.03.2023 Ulykkesrapporter snø

Vind og nysnø gir betydelig skredfare inn mot helgen

Har du vinterferier eller skal du bare til fjells for helgen? På Svalbard, i deler av Troms, i Nordland og på Nordvestlandet venter vi betydelig skredfare og fare for naturlig utløste skred. Vind og nysnø har skylden for det.

Publisert: 02.03.2023 Nyheter - Snøskred

Oppdatert Varsom app

Har du ein gammal versjon av Varsom app? Då går du glipp av mange nye funksjonar, og det vil snart ikkje vere mogeleg å sende inn dine observasjonar lengre. Oppdater appen og få det nyaste nye.

Publisert: 28.02.2023 Nyheter - Snøskred

Viktig å være bevisst på snøskredfaren i nærheten av skianlegg

Mange tilbringer vinterferien i skibakken. Velger man å stå utenfor preparerte løyper, må man behandle dette som turterreng, og sette seg inn i hvor det kan gå snøskred.

Publisert: 24.02.2023 Nyheter - Snøskred