Nyhetsarkiv

Viser 182 nyheter fra nyhetsarkivet

Faregrad 2-moderat kan være dødelig. Lær deg å mestre lokalt ustabile forhold

Vi kan se på faregraden som en rask oppsummering av hvor sannsynlig det er at skred skal løsne og hvor store de kan bli. Den sier ikke noe om i hvilket heng du kan utløse skred, hvilket utløpsområde som er utsatt eller om/hvor du kan løse ut skred fra avstand.

Les historien om Jens og Hedda som nyter etterlengt påfyll av fersk nysnø.

Publisert: 20.01.2023 Nyheter - Snøskred

Svært lett å løse ut snøskred

Flere steder i landet er det nå svært lett å løse ut snøskred. Rådet fra snøskredvarslingen er å unngå skredterreng de neste dagene.

Publisert: 29.12.2022 Nyheter - Snøskred

Snøskredvarslingen jobber også i julen

Sånn som mange andre her i landet, jobber vi også i julen. Skredfaren tar ikke juleferie og det gjør ikke snøskredvarslingen heller. Fire av våre 32 skredvarslere lager et varsel på julaften som gjelder for første og andre juledag. Varselet publiseres senest kl. 1600 og da blir det likevel tid til både presanger, dans rundt juletreet og pinnekjøtt.  

Publisert: 22.12.2022 Nyheter - Snøskred

Snøskredfaren har ikke tatt juleferie

Selv om det for årstiden er lite snø mange steder, er skisesongen i gang og skredfaren på plass. Noen steder må man lete litt ekstra etter skiføre, andre steder begynner det å bli ganske bra. Slik forholdene er nå, kan vi oppsummere med: Der det er skiføre og bratt nok, kan det gå skred. Dette til tross for lite snø og varslet faregrad 1-liten og 2-moderat i hele landet.

Publisert: 08.12.2022 Nyheter - Snøskred

Sesongstart for snøskredvarslingen (1)

I dag er sesongens første snøskredvarsler publisert, og foreløpig er det faregrad 1-liten snøskredfare i hele landet.  

Publisert: 08.12.2022 Nyheter - Snøskred

Interaktivt grunnkurs fra Varsom Snøskredskolen

Snart starter juleferie og dermed god tid til å ferdes i vinterkledde fjell. For å være best mulig forberedt, kan du ta vårt nye nettkurs fra Varsom Snøskredskolen.

Publisert: 22.12.2022 Nyheter - Snøskred

Anonym rapportering av skredhendelser

Vinteren har allerede kommet til deler av landet og sesongens første skredhendelser har allerede skjedd. Siden 2015 har vi fulgt med og samlet alle snøskredulykkene og nestenulykkene vi kommer over. Mye får vi med oss, men det mangler enda litt, derfor har vi jobbet for å gjøre det lettere å rapportere om skredhendelser.

Publisert: 24.11.2022 Nyheter - Snøskred

Lad opp til skisesongen med skredkveld

Den siste uken i november drar vi i gang skisesongen med skredkvelder flere steder rundt om i landet, fra Longyearbyen i nord til Kristiansand i sør.

Publisert: 23.11.2022 Nyheter - Snøskred

Nord-Norge får en forsmak på vinteren

Det blir kraftig snøfokk i fjellet i Nord-Norge lørdag. Snøskredvarslingen følger med på vær- og snøforholdene inn mot sesongstart.

Publisert: 01.11.2022 Nyheter - Snøskred