Nyhetsarkiv

Viser 166 nyheter fra nyhetsarkivet

Sesongslutt for snøskredvarslingen

Sesongen med daglig oppdaterte, regionale snøskredvarsler slutter 31. Mai. Snøskredvarslingen takker for sesongen og sender en ekstra takk til alle, både frivillige og observatører, som har delt observasjoner gjennom Varsom Regobs-appen i vinter.  

Publisert: 30.05.2022 Nyheter - Snøskred

Hva kan reiselivet gjøre?

Det er viktig at reiselivsnæringen informere tilreisende turister om at vi har et godt snøskredvarsel på varsom.no, og minner alle toppturturister på hvilket utstyr som er viktig, at de har med seg spade og søkestang og at de bruker sender/mottaker. 

 

Publisert: 12.04.2022 Nyheter - Snøskred

Økende snøskredfare i helgen

Skredfaren vil være størst på Vestlandet, der det kommer mest nedbør, og det er derfor varslet stor snøskredfare i Romsdalen, Sunnmøre og Indre Fjordane søndag. Det er også varslet betydelig snøskredfare i flere andre regioner, inkludert Troms og Finnmark.

Publisert: 08.04.2022 Nyheter - Snøskred

Betydelig snøskredfare i Nord-Norge og Nord-Vestlandet

Påsken nærmer seg, og mange lurer på hvordan snøskredfaren blir inn mot helga. Snøskredvarslingen utsteder 24 regionale varsler hver dag kl. 16.00 som er gjeldende for de to påfølgende dagene. NVE anbefaler alle å sette seg inn i snøskredvarselet før topptur.

 

Publisert: 07.04.2022 Nyheter - Snøskred

Krevende snøskredforhold i Norge-Norge

I store deler av Nord-Norge, spesielt i Troms, er det stedvis svært lett å løse ut snøskred. Slik situasjonen er nå, er det det krevende å vurdere skredfaren for de som skal til fjells for å nyte snøen og finværet i helgen i de nordligste fylkene. NVE oppfordrer alle til å unngå skredterreng så lenge forholdene er slik som nå.

Publisert: 01.04.2022 Nyheter - Snøskred

Betydelig snøskredfare i Nord-Norge i vinterferien

I morgen fredag vil stort sett hele Nord-Norge ha betydelig snøskredfare, samt deler av Nord-vest landet. Et lavtrykk med mye nedbør og kraftig vind fører til ustabil snø og skred kan løsne av seg selv. I flere regioner er det også vedvarende svake lag i snøen som gjør forholdene krevende. 

Publisert: 24.02.2022 Nyheter - Snøskred

Vinterferie, snø og snøskredfare

Idet vi er i ferd med å gå inn i vinterferieukene er det skiføre og bra med snø i store deler av landet. Om du legger turen til fjells må du også tenke på faren for snøskred.

Publisert: 18.02.2022 Nyheter - Snøskred

Digital skredkveld med Snøskredvarslingen

Lyst til å lære mer om hva i snøen du bør unngå og hvordan du bør planlegge for en fin skitur? Torsdag 17. februar kl 20-21 holder snøskredvarslingen digital skredkveld på Teams.

Publisert: 14.02.2022 Nyheter - Snøskred

Helgeland blir ny region med daglige snøskredvarsler

Mandag 7. februar starter snøskredvarslingen med daglig varsling for Helgeland.

Publisert: 07.02.2022 Nyheter - Snøskred

Skredfaren øker gjennom helgen (22. - 23. jan) i Nord-Norge og gir stor skredfare i noen regioner

I Ofoten og Sør-Troms øker skredfaren til stor snøskredfare (faregrad 4) i takt med at temperatur, vind og nedbørsmengder øker lørdag. Søndag øker skredfaren til stor skredfare også i Svartisen, Salten, Vest-Finnmark, Nord-Troms, Lyngen og Indre Troms. Det ventes at det kan gå mange naturlig utløste skred. Enkelte skred kan bli svært store.

Publisert: 21.01.2022 Nyheter - Snøskred

Stor snøskredfare fra Trollheimen til Vest-Finnmark tirsdag 18. og onsdag 19. januar

Tirsdag 18. og onsdag 19. januar meldes det stor snøskredfare i Trollheimen, Nord- og Sør-Trøndelag, Helgeland, Svartisen, Salten, Ofoten, Lofoten og Vesterålen, Sør-Troms, Indre Troms, Lyngen, Tromsø, Nord-Troms og Vest-Finnmark. Det ventes at det kan gå mange store, naturlig utløste, våte skred. Enkelte skred kan bli svært store og nå vei.

Publisert: 18.01.2022 Nyheter - Snøskred

Stor fare for mye regn, stor flom, flere skred og isgang

NVE har sendt ut farevarsel på oransje og rødt nivå for snøskred, jordskred og flom i Nordland, Midt-Norge og Sør-Norge de kommende dagene. Mye regn, mildvær og vind gir stor fare for snøskred, sørpeskred, flom og jordskred.

Publisert: 10.01.2022 Nyheter - Snøskred

Snøskredfare inn mot nyttårshelgen

Vi går det nye året i møte med varierte forhold i fjellet. I nord er det vinterlige forhold, mens det i sør er blandet miks med regn, mildvær og tilnærmet snøfritt noe steder.

Publisert: 29.12.2021 Nyheter - Snøskred

Sesongstart for snøskredvarslingen 21/22

I dag starter Snøskredvarslingen sin tiende sesong med daglig oppdaterte snøskredvarsler. Varslene finner du på Varsom.no

Publisert: 01.12.2021 Nyheter - Snøskred

Sommervarme kan gi store naturlig utløste skred i Nord-Norge

Selv om vi når har publisert vårt siste ordinære skredvarsel så betyr ikke det at skredfaren er over, 
Publisert: 30.05.2021 Nyheter - Snøskred

Våte skredproblemer i hele landet i pinsen

Skal du på topptur i helgen? Det er faren for våte skred som kan løsne av seg selv, eller som du eller en i turfølget løser ut, som er skredproblemet du må være oppmerksom på.
Publisert: 21.05.2021 Nyheter - Snøskred

Langhelg med betydelig snøskredfare i Jotunheimen

Langhelg i mai er synonymt med toppturer for mange, men skal du gå trygt i helgen må du være klar over snøskredfaren. Faren for naturlig utløste våte skred gjør at du bør legge turen utenom skredterreng og utløpsområder.  

Publisert: 11.05.2021 Nyheter - Snøskred

Solfylt helg med bismak av skredfare

Værmeldingen for helgen lover fint vær i store deler av landet, og alt ligger til rette for fine toppturer, men det varsles betydelig skredfare i flere regioner i landet. Vær tidlig ute eller legg sporene dine i mindre bratt terreng for å unngå skred.

Publisert: 16.04.2021 Nyheter - Snøskred