Først uvær og snøfokk, så mildvær og regn

Publisert:

Snøskredvarslingen startet sesongen med varsler om STOR snøskredfare på grunn av mye snø og kraftig vind i nord, og følger opp med varsler om betydelig og trolig STOR snøskredfare når mildværet og regnværet skyller over nordvestlandet og vestlandet på tirsdag.

Snø og vind skaper snøfokk og fokksnø i nord og nordvest. Foto: Lars Berge/Regobs

 

Storm og uvær i nord

Varsel om storm og uvær i nord førte til at snøskredvarslingen gikk ut og varslet om STOR snøskredfare i helgen. Flere steder at det kommet mye nysnø og det er målt storm og orkan på flere meteorologiske målestasjoner.

 -Foreløpig har vi ikke fått melding om de store skredhendelsene, men det har heller ikke vært vær for å ferdes høyt til fjells forteller Heidi Bache Stranden i Snøskredvarslingen søndag ettermiddag.

Flere har imidlertid meldt om mindre skred, samt faretegn som snøfokk, drønn og skytende sprekker via Varsom Regobs appen. Vegvesenet melder søndag ettermiddag om flere stengte veier på grunn av uvær og skredfare.

Mildvær gir STOR snøskredfare på tirsdag

Tirsdag er det klart for væromslag, og mildvær til fjellopphøyde og regn vil prege regionene fra Stadt til Troms.

- Det er meldt mye nedbør, særlig i nordvest og vest, og kombinert med at vi har svake lag i snødekket, sender vi ut varsel om STOR snøskredfare på nordvestlandet, gjeldene for tirsdag, forteller Stranden.

Snøskredvarslingen oppfordrer både publikum og de med beredskaps-ansvar til å følge med oppdaterte snøskredvarsler på varsom.no. Varslene oppdateres kl. 16 hver dag, og via abonner.varsom.no kan man abonnere på ulike varsler for ulike regioner.