Sesongstart for snøskredvarslingen – økende snøskredfare i nord og nordvest!

Publisert:

Sesongen med daglig oppdaterte snøskredvarsler ser ut til å starte med økende snøskredfare i flere regioner i nord og nordvest. Snøbyger og kraftig vind gjør at vi starter sesongen med betydelig, og kanskje stor, snøskredfare i mange regioner.

Det ventes mye snø i Nord-Norge og på Nordvestlandet de neste dagene. Kartene er hentet fra seNorge.no

 

Den åttende sesongen med regionale snøskredvarsler ser ut til å pangstarte med mye vær og vind i helgen.

Storm og snøbyger gir økende snøskredfare

I Nord-Norge og på Nordvestlandet ventes det mye snø og vind de neste dagene.

- Kuling og storm fra N og NV sammen med til dels kraftige snøbyger gjør at vi vurderer snøskredfaren i nord og nordvest til å være betydelig ved inngangen til helgen, kanskje økende til stor snøskredfare mot slutten av helgen i de nordligste regionene, sier vaktleder i Snøskredvarslingen Heidi Bache Stranden

Været på lørdag ventes å ikke innby til de store fjellturene.

- Men om du absolutt skal til fjells: Hold deg unna terreng brattere enn 30 grader og utløpssoner for skred, sier Stranden.

Enkelte vegstrekninger i nord kan være utsatt

Snøskredvarslingen minner om at enkelte vegstrekninger kan være utsatt for snøskred og oppfordrer folk som skal ut på veiene til å se oversikt over stengte veier på vegvesen.no og tlf 175.

Første ordinære snøskredvarsel for søndag 1. desember

Første ordinære snøskredvarsel kommer ut lørdag ettermiddag og er gjeldene for søndag 1. desember.

- De som skal ut på tur på lørdag må basere seg på egne vurderinger før de får servert et oppdatert snøskredvarsel for søndag på lørdag kl 16, sier Stranden i Snøskredvarslingen.

Varslene publiseres på varsom.no, og det er mulig å abonnere på de gjennom https://abonner.varsom.no/

Et samarbeid mellom flere etater

Snøskredvarslingen og Varsom er et samarbeid mellom flere etater. Gjennom helgen og videre utover sesongen, helt frem til 31.mai, vil et team av meteorologer, geologer, hydrologer og tindevegledere fra MET, SVV og NVE følge med på forholdene og servere oppdaterte regionale snøskredvarsler på varsom.no hver dag kl 16.00.