Snøskredvarsel for region Hallingdal onsdag 05.05.2021

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Vær forsiktig i lesider og forsenkninger der nysnø kan ha lagt seg på overflaterim eller kantkorn.

Skredfarevurdering

Det kan være lett for en skiløper å løse ut middels store skred, spesielt der fokksnøflakene legger seg over rim og kantkorn. Vind og litt nysnø fører til at fokksnøflak i leheng øker i størrelse. Skred kan også løsne innad i nysnøen eller skli på skaren. Der snøoverflaten mykes opp utover dagen, pga høyere temperaturer eller gløtt av sol, kan det løsne enkelte våte løssnøskred.

Skredproblem

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Du kan svært lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2). Fjernutløsing er mulig.

Råd

Snødekkehistorikk

Snøoverflaten består av noen cm nysnø på hard skare. Stedvis finnes lommer med mer fokksnø, hovedsakelig i leheng mot vest. Der det ikke har kommet snø tirsdag er det hard skare i snøoverflaten. Under 1000 moh. er det begrenset med snø i sørsider. Mest snø i nordlig sektor.

Det er observert kantkorn under hard fokksnø enkelte steder og ved bakken. De svake lagene er så vanskelig å påvirke at de ikke regnes som et skredproblem før det blir betydelig varmere.

Kantkorn og rim er observert i overflata.

Fjellvær, 04.05.2021

3-6 mm nedbør i døgnet. Bris fra øst, endring til frisk bris fra øst om ettermiddagen. -14 °C til -1 °C på 1400 moh. Skyet.

Fjellvær, 05.05.2021

4-8 mm nedbør i døgnet. Frisk bris fra øst, endring til bris fra øst om ettermiddagen. -7 °C til -2 °C på 1400 moh. Skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS