Snøskredvarsel for region Indre Troms fredag 21.05.2021

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Det er forhold for våte skred. Vær forsiktig i råtten snø, eller snø med stort vanninnhold. Våte flakskred er uforutsigbare.

Skredfarevurdering

Det blir gradvis kjøligere, men det er mye vann i snødekket. Trolig er det en lett gjenfrysning av snødekket i høyden på nattestid. Varmen de siste dagene har smelteomvandlet og stabilisert mye av snødekket, men etter hvert som vannet når ned til de vedvarende svake lagene dypt i snødekket så kan det løsne skred av seg selv. Skred på dette laget kan bli store, nå langt og er uforutsigbare. Vær forsiktig hvis snødekket virker råtten eller mettet av vann.

Skredproblem

Våt snø (flakskred)

i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å ødelegge flere hus (str 4).

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Mildvær har påvirket snødekket i hele regionen. I skyggefulle partier over 600 moh kan det være tørr snø under den fuktige overflaten, mens snødekket under tregrensen er vått og stort sett gjennomfuktet. Snøgrensen ligger på ca. 100 moh.

I høyden finnes det vedvarende svake lag av kantkorn dypt i snødekket.

Fjellvær, 20.05.2021

Ingen nedbør av betydning. Bris fra nordvest. -3 °C til 3 °C på 1100 moh. Delvis skyet. Nullgradersgrensen synker generelt noe i utover dagen.

Fjellvær, 21.05.2021

0-3 mm nedbør i døgnet. Bris fra nordøst. -4 °C til 3 °C på 1100 moh. Skyet. Nedbør vesentlig lengst i øst. Om kvelden nordøst frisk bris utsatte steder.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS