Snøskredvarsel for region Romsdal fredag 12.02.2021

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Lokalt ustabile forhold. Unngå leområder med fokksnø. Enkelte steder ligger fokksnøen på et vedvarende svake lag.

Skredfarevurdering

Mindre vind enn forventa natt til torsdag gjer at faregraden blir sett ned igjen til 2 moderat. Skredproblemet er knytt til ferske fokksnøflak som ligg over vedvarande svake lag av kantkorn i områder som er vindpåverka. Der snøen ligg ubunden er skredfaren lågare. Ein lyt framleis også vere merksam på svakt kantkornlag djupare i snødekket, men dette er vanskeleg å påverke.

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

Du kan svært lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Snødekkehistorikk

Snøoverflata består av fokksnøflak av ulik hardleik der vinden har tatt, mens det i skjerma områder ligg ubunden snø. Kaldt og stabilt vêr har danna kantkorn i overflata mange stadar.

Det er no to svake lag av betydning. Eit kantkornlag i overflata som stadvis er dekka av innblesen fokksnø og er det mest kritiske. Og eit kantkornlag djupare i snødekket som no er vanskeleg å påvirke. Dette er mest framtredande rundt skoggrensa opp til ca 800 moh. I skjerma formasjonar kan kantkorn finnast til fjelltopphøgde.

Fjellvær, 11.02.2021

Oppholdsvær. Frisk bris fra sørøst, endring til bris fra sørøst om formiddagen. -23 °C til -14 °C på 1400 moh. Klarvær. Store lokale variasjoner i vindstyrke

Fjellvær, 12.02.2021

Oppholdsvær. Stille/svak vind fra sørøst. -21 °C til -11 °C på 1400 moh. Klarvær.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS