Snøskredvarsel for region Svartisen mandag 24.05.2021

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Vær varsom i bratte heng med myk, våt snø. Hold avstand til skavler og fjellsider med glidesprekker.

Skredfarevurdering

Mildværgrensen kryper igjen oppover og klarvær vil gi kraftig solinnstråling i solvendte brattheng. Skredfaren varierer i løpet av døgnet og vil øke mot ettermiddagen i forbindelse med stigende temperatur og solinnstråling. En skiløper kan løse ut enkelte våte løssnøskred. Høyt til fjells kan det finnes vedvarende svake lag i snødekket. Sannsynligheten for at det løsner skred på eldre vedvarende svake lag er liten, men kan ikke utelukkes helt. Hold avstand til skavler og glidesprekker.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Mildvær og regn til fjelltopphøyde i begynnelsen av forrige uke tæret godt på snødekket. Litt kjøligere vær lørdag og søndag gav i helgen nattefrost på høyfjellet. Snøgrensen kryper stadig oppover og ligger på ca. 400 moh. Lavest i indre deler og nordvendte sider. Generelt er det mest snø i øst- og nordvendte leområder.

I høyfjellet, over 800 moh, i indre strøk kan det fortsatt noen steder være vedvarende svakt lag av kantkorn dypt i snødekket.

Fjellvær, 23.05.2021

Ingen nedbør av betydning. Frisk bris fra sørøst. -6 °C til 1 °C på 1100 moh. Delvis skyet. Østlig frisk bris til liten kuling utsatte seder. Muligens litt regn i grensetraktene.

Fjellvær, 24.05.2021

Oppholdsvær. Bris fra sørøst. -7 °C til 3 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS