Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Heiane søndag 28.03.2021

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Vær forsiktig i leområder og i bratte heng med myk våt snø. Hold avstand til skavler

Skredfarevurdering

Påfyll av snø og sterk vind frå sør som dreier på vest utover dagen vil danne fokksnøflak i nord- og austvendte leformasjonar. I fjellet vil fokksnøflak vere lette å påvirke for ein skiløpar.
Under mildvêrsgrensa fører regn til våte skredproblem. Våte laussnøskred er mest sannsynlig, men vær oppmerksom på skavler som svekkes og kan løse ut flakskred hvis de knekker.

Skredproblemer

Nysnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Våt snø (løssnøskred)

i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Ubunden snø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Lørdag 27. mars 2021

Det ligger litt nysnø i overflata over 700 moh fra siste dager. Tidligere i uka var det mildvær opptil 1100-1200 moh. Topper og rygger er avblåst. Det ligger mest snø i nordvendte leheng, men det er store variasjoner i regionen. Det eldre snødekket er smelteomvandla til fjelltopphøyde. Det er lite snø under 500 moh, og generelt lite snø for årstida.

Fjellvær

Lørdag 27. mars 2021

4 mm i døgnet, opp mot 9 mm i mest utsatt område. Bris fra sør, endring til frisk bris fra vest om ettermiddagen. -4 °C til 0 °C på 1100 moh. Delvis skyet. Litt lavere temperatur utover dagen.

Søndag 28. mars 2021

8-12 mm nedbør i døgnet. Frisk bris fra sør, endring til liten kuling fra vest om ettermiddagen. -5 °C til 0 °C på 1100 moh. Skyet.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS