Snøskredvarsel for Indre Troms onsdag 26.05.2021

1
Liten
Publisert:

Det er generelt stabil snø. Vær likevel varsom i områder med svært våt snø, særleg ved terrengfeller, sidan våte laussnø- og flakskred kan førekomme.

Høyeste faregrad per dag:
Illustrasjon av ferdselsråd Unngå terrengfeller i områder med løs våt snø.

Våt snø (løssnøskred)

Ubunden snø

Les mer om skredproblemet
1 - Små
Liten tilleggsbelastning
Få bratte heng

Usikker på hvordan du skal forstå innholdet i et snøskredvarsel?

Snøskredfara varierer gjennom døgnet. Når snødekket er fryst, er det stabilt. Der snøen tinar og blir våt, som i lågtliggande områder og særleg i sørvendte sider om sola står på, kan skikøyrarar løyse ut våte laussnøskred. Eit og anna naturleg utløyst skred kan også førekomme. Om vatn trenger ned til dei gamle vedvarande svake laga kan det gå flakskred, men dette er mindre sannsynleg. Vær varsam der snøen er svært våt, særleg i bratte heng med terrengfeller.
Den siste tida har mildvêr og sol påverka snødekket. Det har vore stor snøsmelting og snøgrensa har blitt noko høgare. Snøen er dei fleste stadar smelteomdanna, og er frossen ved fråvær av sol og i høgda, og er våt når det er sol og i lågtliggande områder. Snøen er likevel lagdelt, og det finnast både harde skarelag der vatn kan hope seg opp, og gamle kantkornlag. Dei gamle kantkornlaga har stadvis begynt å bli avrunda men er inntakte der det er tjukt snødekke.
0 mm nedbør i døgnet.
Bris fra nordøst.
-4 °C til 4 °C på 1100 moh.
Plussgrader opp til 1400 moh om ettermiddagen.
Delvis skyet.

For oppdatert værvarsel se yr.no
0 - 1 mm nedbør i døgnet.
Stille/svak vind fra nordøst.
-2 °C til 4 °C på 1100 moh.
Plussgrader opp til 1200 moh om ettermiddagen.

For oppdatert værvarsel se yr.no

Observasjoner fra Regobs siste 3 døgn

Er du usikker på hvordan du gjenkjenner skredproblemene?

Da bør du unngå skredterreng!

Hvis du velger å bevege deg inn i snøskredterreng (områder der skred kan løsne og utløpsområder for skred) kan du aldri være helt sikker på å unngå skred. Du bør da alltid ta disse hensynene for å ferdes så trygt som mulig.

  • Lær deg å gjenkjenne skredproblemene og unngå steder der de finnes
  • Sørg for at alle i gruppa har sikkerhetsutstyr, at det virker og at de kan å bruke det.
  • Unngå ferdsel i / ved terrengfeller.
  • Gå aldri ut på skavler.
  • Som en ekstra sikkerhet: gå alltid med avstand til hverandre

Du må også lese og følge ferdselsrådene som hører til dagens skredproblem. Les mer om skredproblem og skredterreng på snøskredskolen.

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.

Medlem. www.avalanches.org