Snøskredvarsel for Lyngen tirsdag 30.11.2021

Ikke vurdert
Publisert:

Ikke vurdert

Høyeste faregrad per dag:

Observasjoner fra Regobs siste 3 døgn

Lyngen / Lyngen

Snø

29.11.2021 kl. 13:05

455 moh

Patrik@ObsKorps (****)

Bilde Av Vær
Bilde 1 av 2 Av:  Vær Opphavsrett:  Patrik@ObsKorps
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 2 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Patrik@ObsKorps

Skredfarevurdering

2 Moderat Det finnes et skarlag omtrent mitt i den tynne snøpakken som ble dannet 17 november, 4 dager føre siste større snøfall. Mildværet er beregnet å ha gått opp mot 1100-1200 m. Det er knyttet usikkerhet til hvor stabilt det er kring dette skarlag grunnet få observasjoner men opplevde ganske ok forhold på denne første tur på en stund. Tynt snødekke men som vanligt "nok" snø i noen av de store lehengen over 800 denne tid på året. Tynt og løst snødekke under ca 200 har dårlig bærighet for ski. I tynnere områder går omvandlingen nå raskt i det kalle været. Utbredelsen av rim finnes over tregrense på noen plasser. Her ble det observert nær rygg på 500 m.

Tester

LBT I tykk snö. Forsert q3 brudd over skare.

Faretegn

Ingen faretegn observert

Vær

Ikke nedbør 3 m/s fra S ↑

Skredproblem

Tørre flakskred Nedsnødd eller nedføyket kantkornet snø Innen en halv meter Laget der bruddet skjer er tynt < 3 cm. Det overliggende laget er mykt. Vanskelig å løse ut 2 - Middels

Snødekke

45 cm totalt Ikke snøfokk 0 cm nysnø Nysnøgrense på 0 moh. Snøgrense på 0 moh Mye tørr løssnø (10-30cm) Tørr SnØhistorikk: Over tregrense har marken vært dekket siden 17 oktober. 17 november ble det dannet et skarelag opp mot ca 1200 m. 21/11 kom et større snøfall ca 40 cm og 10 cm til den 24e. særlig på tynnere plasser er omvandlingen til kantkorn igang etter store temperaturgradienter de siste dager. Det er fortsatt ganske tynt snødekke og fordelt normalt i terrenget.

Skredaktivitet

29. nov. I løpet av dagen Ingen skredaktivitet

Snøprofil

0,5 cm F SH 6 mm D, 33 cm 4F DF D, 1 cm F FC 1 mm D, 6 cm P MFcr D, 8 cm 1F RG 1 mm D -12 °C @ 0 cm, -9,5 °C @ 15 cm, -6 °C @ 33 cm, -3,5 °C @ 41 cm, -1,5 °C @ 47 cm

ObsID: 278553

Lyngen / Lyngen

Snø

29.11.2021 kl. 11:59

581 moh

Finn@obskorps (***)

Bilde Av Vær
Bilde 1 av 5 Av:  Vær Opphavsrett:  Finn@obskorps
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 5 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Finn@obskorps
Bilde Av Snødekke
Bilde 3 av 5 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Finn@obskorps Kommentar:  Lite snø, men er skiføre* til bilen *jeg hadde ærligtalt ventet kanskje et snøfall til før jeg hadde tatt turen til denne delen av lyngen da snødekke er tynt og det var heller ikke spesielt bra skiføre i høyden.
Bilde Av Tester
Bilde 4 av 5 Av:  Tester Opphavsrett:  Finn@obskorps
Bilde Av Snøprofil
Bilde 5 av 5 Av:  Snøprofil Opphavsrett: 

Skredfarevurdering

1 Liten Nb, jeg har ikke vært mye hjemme i det siste og denne vurdering er basert kun på observasjoner fra denne turen. Det er lag av kantkorn over et skarelag med et mykt flak over men Per nå har jeg ikke observert noe som gjør at jeg forventer noe skred aktivitet intill vi får mere nedbør eller vindtransport. Ugunstig oppbygning med kk over skarelag og en del overflate kankorn under utvikling. Forventer en del skred aktivitet ved neste snøfall om vi ikke får en mildværsperiode før da Er ikke varslet faregrad så jeg har ingen kommer

Tester

ECTN12@30cmQ2 God Ingen brudd forplanting nå men er et lite og mykk flak. Tror dette laget kan bli skummelt fremover om KK utvikles mere og den får mere pålagring.

LBT@30cmQ2 Kantkorn utvikling i overgangen til skarelag

Faretegn

Fersk vindtransportert snø Område: Fylket/varslingsregion. Beskrivelse: Så snødriv i høyden når jeg kjørte fra Tromsø til lyngen i dag tidlig. Mest på fjelltoppene på sørsiden av Breivikeidet og Ranfjorden. Blåser fra sørvest i høyden. Har ikk bilde pga av mørketida

Vær

Ikke nedbør -7 °C 8 m/s fra SV ↗ 10% skyer Fint vær, men kaldt. Sur bris fra sørvest i høyden men.

Skredproblem

Tørre flakskred Kantkornet snø over skarelag Innen en halv meter Laget der bruddet skjer er tynt < 3 cm. Det overliggende laget er mykt. Stor, tydelig gjenkjennbar krystall i det svake laget. Vanskelig å løse ut 2 - Middels N, NØ, Ø, SØ, S, SV, V, NV over 400 moh Dette er en sv mine første turer så jeg har ikke mye annet å referere til, men jeg vil tror at det er stor utbredelse av kankorn utvikling i regionen. Men vinden er kanskje det som skaper varisoin i flakk størrelse og hardhet intill et ny snøfall kommer.

Snødekke

80 cm totalt Lett snøfokk 2 cm nysnø Nysnøgrense på 0 moh. Snøgrense på 0 moh. Grense for lagdelt snø er på 0 moh Vindpakket myk Tørr Generelt tynt snødekke Fra havet til 300 meter er det ca 20-40cm 4F - 1F Gammel nysnø som er på vei mot Overflate kantkorn der vinden har ikke tatt. Fra 300 meter og oppover har vinden påvirket snøoverflaten men fremdeles ikke så dypt snødekke. Høyere tilfjells er det et 30cm flak som ligger oppå et skarepakke fra tidligere snøfall. I overgangen her er det et kantkornlaget som utvikles. Jeg oppdaget ingen instabilitet på dette laget på denne turen. Lite vindtransport til tross for survind, god binding i øverste del av snødekke. Kaldetempersturer preger snødekke på hele fjellet med utvikling av overflate kantkorn i alle høyder.

Skredaktivitet

29. nov. I løpet av dagen Ingen skredaktivitet

Snøprofil

1 cm P RG, 1 cm 4F PPgp, 28 cm 1F/P RG/RGxf D, 1 cm 4F FC 1 mm D Hele laget, 8 cm K MF, 0,5 cm 4F FC 1 mm, 40 cm K-I MF -8,6 °C @ 0 cm, -10,4 °C @ 10 cm, -7,6 °C @ 20 cm, -6 °C @ 30 cm, -4,5 °C @ 40 cm Jeg gravde ikke gjennom den isharde gamle skare laget til bakken. Men snødybden er 80cm

ObsID: 278556

Lyngen / Tromsø

Snø

29.11.2021 kl. 11:33

729 moh

HåvardT@met (*****)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 3 Av:  Snødekke Opphavsrett:  HåvardT@met Kommentar:  Snøfokk langs bakken
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 3 Av:  Snødekke Opphavsrett:  HåvardT@met Kommentar:  Avblåst på rygger
Bilde Av Snødekke
Bilde 3 av 3 Av:  Snødekke Opphavsrett:  HåvardT@met Kommentar:  Snøfordeling sørvendt

Skredfarevurdering

2 Moderat Snødekket er generelt tynt, men i høyden ligger det varierende mengder gammel snø i søkk/leområder ol. Denne er smelteomvandlet, hard og stabil med bærende skare på toppen. Der gammelsnøen er tynn, der den i ferd med å bli porøs og omdannes til kantkorn. Skredproblemet ligger i den nyeste snøen på toppen som har blitt flyttet på av sørlig vind og ligger ujevnt fordelt. Løssnøen som har ligger en stund er omdannet til små kantkorn, mens det kom ca 5cm nysnø søndag. Ferske fokksnøflak er generelt små og der den sprakk opp lå den hovedsakelig på nedføyket nysnø blandet med litt små kantkorn. Der det ligger løs snø som ikke er pakket av vinden er det mye kantkorn i nærheten av snøoverflaten, så ved evt nye snøfall vil det kunne bli nedsnødd/nedføyket kantkorn en del steder. På dagens tur fant jeg kun fokksnøflak som kunne blir str.1 så der ville jeg satt FG1, men generelt for området så vil jeg anslå at det er mulig med str.2-skred i få heng.

Tester

ECTX God

Faretegn

Fersk vindtransportert snø Den løse snøen ble flyttet på av vind i dag, og man kunne se snøføyk ut fra de høyeste toppene.

Vær

Ikke nedbør fra S ↑

Skredproblem

Tørre flakskred Nedføyket svakt lag med nysnø Innen en meter Det svake laget bryter både lett og glatt. Laget der bruddet skjer er tynt < 3 cm. Det overliggende laget er mykt. Lett å løse ut 1 - Små N, NØ, Ø, V, NV over 400 moh Mitt inntrykk i dag var at det var bare dagsferske fokksnøflak som sprakk opp, og at det var nedføyket nysnø som var mest utbredt under denne, men det er gjerne blandet med litt små kantkorn. Enkelte steder kan det være mer/større kant under fokksnøflak, så vankselig å utelukke at det kan være mulig å løse ut hvertrall str.2 skred enkelte steder.

Snødekke

30 cm totalt Lett snøfokk 5 cm nysnø Nysnøgrense på 0 moh Litt tørr løssnø (1-10cm) Tørr I skogen 15-20cm løs snø (små kantkorn+nysnø) rett på bakken, fra ca 300moh lå det porøs skare under som førte til bedre skiføre. Over skoggrensen var løssnøen flyttet på av vind de fleste steder og lå ujevn fordelt. På rygger var det generelt avblåst til skare, eller noen cm kantkorn rett på bakken. I søkk og leområder lå det myk fokksnø oppå bærende skare (17.11 MFcr). Stort sett virket fokksnøen å være godt bundet til den underliggende skaren.

Skredaktivitet

29. nov. I løpet av dagen Ingen skredaktivitet

Snøprofil

20 cm 4F DF, 10 cm K MFcr, 30 cm P MF D Ulike hardheter i dette laget og litt kantkorn mot bakken, men den bærende skaren over gjør det lite interessant å se på detaljer her. 1 test knyttet til snøprofilen

ObsID: 278526

Lyngen / Tromsø

Snø

29.11.2021 kl. 10:30

443 moh

HåvardT@met (*****)

Bilde Av Snøprofil
Bilde 1 av 1 Av:  Snøprofil Opphavsrett: 

Snøprofil

5 cm F PP D, 15 cm F FC 1 mm D, 1 cm P MFcr D, 10 cm 4F MF/FC Sprøtt skarelag, i ferd med å bli kant. Ikke batteri på termometer, men klarvær så antar kald snøoverflate

ObsID: 278518

Lyngen / Lyngen

Snø

28.11.2021 kl. 12:30

427 moh

LyngenDavid@ObsKorps (****)

Bilde Av Vær
Bilde 1 av 4 Av:  Vær Opphavsrett:  LyngenDavid@ObsKorps Kommentar:  Nordover mot Uløy og Kåfjord.
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 4 Av:  Snødekke Opphavsrett:  LyngenDavid@ObsKorps Kommentar:  Sørover, ryggen av Rottenvikfjellet.
Bilde Av Snøprofil
Bilde 3 av 4 Av:  Snøprofil Opphavsrett:  LyngenDavid@ObsKorps
Bilde Av Snøprofil
Bilde 4 av 4 Av:  Snøprofil Opphavsrett: 

Skredfarevurdering

1 Liten Ingen faretrgn observert. Generelt god stabilitet. Ligger myk snø på hard såle, som har hatt tid til å stabilisere seg. Noe vindtransport, og gode forhold for kk dannelse med klarvær og lave temperaturer. Stedvis også overflaterim som kan snø ned. Foreløpig ingen varsel. Ha en god og trygg sesong!

Tester

CTN God Gjort i le, ca 400moh.

Faretegn

Ingen faretegn observert Område: Fylket/varslingsregion. Beskrivelse: God sikt.

Vær

Ikke nedbør -14 °C 8 m/s fra SV ↗ Klart og kaldt.

Skredproblem

Tørre flakskred Dårlig binding mellom glatt skare og overliggende snø Innen en halv meter Det overliggende laget er mykt. Vanskelig å løse ut 1 - Små N, NØ, Ø, SØ, S, SV, V, NV Sluff problematikk

Snødekke

50 cm totalt Lett snøfokk 0 cm nysnø Nysnøgrense på 0 moh. Snøgrense på 0 moh. Grense for lagdelt snø er på 0 moh Vindpakket myk Enten avblåst skare, eller skare med myk snø over. Kald og tørr snø.

Skredaktivitet

28. nov. I løpet av dagen Ingen skredaktivitet

Snøprofil

0,2 cm F SH D, 20 cm 4F/1F DF D, 0,2 cm F DH D, 29 cm P MFcr D -14 °C @ 0 cm, -2 °C @ 0 cm, -7 °C @ 10 cm, -5 °C @ 20 cm, -3 °C @ 30 cm, -0,5 °C @ 50 cm

ObsID: 278439

Lyngen / Balsfjord

Snø

27.11.2021 kl. 22:20

1059 moh

Hallvard@SkredAS (****)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 4 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Hallvard@SkredAS
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 4 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Hallvard@SkredAS
Bilde Av Snødekke
Bilde 3 av 4 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Hallvard@SkredAS
Bilde Av Snødekke
Bilde 4 av 4 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Hallvard@SkredAS

Notater

Har ikke gravd i snøen eller leta spesielt etter noe i dag, så observasjonene må leses i lys av det.

Faretegn

Ingen faretegn observert Område: Generelt på fjellet. Beskrivelse: Har ikke sett eller hørt noen spesielle faretegn på tur til Middagstind i dag. Muligens unntatt noen bittesmå flak som går av i bauter, tipper det går på sjikt i fokksnøen der den finnes. Ingen propageringsevne.

Vær

-13 °C

Snødekke

Det er litt snø i Lakselvdalen nå, 20-30 cm og fint skiføre fra vegen. Snøen er ujevnt fordelt og har ujevn hardhet. I beskytta formasjoner er det løssnø. Ellers er det varierende hard fokksnø og stedvis isskare. Isskaren er noen steder iferd med å smuldre opp, antar at den er på vei over mot kant pga lite snø og veldig lav temperatur om dagen. Så noen små kantkorn (bare raskt uten lupe) under fokksnø i et søkk på ca 700 m. Her var snødekket tykkere, og jeg antar at kanten er i snøen som falt i slutt okt/start nov og fokksnøen av nyere dato. Har ikke undersøkt dette nærmere, og merka ingen faretegn knytta til det.

Skredaktivitet

27. nov. I løpet av dagen Ingen skredaktivitet God sikt til mange himmelretninger, ikke sett et eneste skred, gammelt eller nytt.

ObsID: 278424

Lyngen / Balsfjord

Snø

27.11.2021 kl. 12:35

496 moh

Martin_S@obskorps (*****)

Bilde Av Snødekke
Bilde 1 av 3 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Martin_S@obskorps Kommentar:  Tynt snødekke i skogen
Bilde Av Snødekke
Bilde 2 av 3 Av:  Snødekke Opphavsrett:  Martin_S@obskorps Kommentar:  Rimfrost og kantkorn i overflaten, svake greier dette her…
Bilde Av Skredaktivitet
Bilde 3 av 3 Av:  Skredaktivitet Opphavsrett:  Martin_S@obskorps Kommentar:  Søt liten avsetning på sørsiden av smalaktinden

Skredfarevurdering

1 Liten Tynt, svakt og stabilt snødekke der jeg var. Har ikke sett nok terreng til å være veldig bastant, var for eksempel ikke opp over 500m. Fortsatt svekkelse og stabilisering så langt det kalde været fortsetter. Når pålagring kommer legger den seg på en svak grunnmur, og det korthuset kan bli nok så potent

Tester

ECTN18@33cm Rufsete brudd over/under skarelaget, forplantet 10cm sen slab fracture.

Faretegn

Ingen faretegn observert

Vær

Ikke nedbør 10,3 °C 4,2 m/s fra Ø ← Kaldt og klart. Tynn inversion i bunn av Lavangsdalen, bare noen få titalls meter dypt, der var det -15 og over det ca -10 helt opp til 500m. Svakt trekk, muligens fallvind fra ø i kanaliserende formasjoner.

Skredproblem

Tørre flakskred Nedsnødd eller nedføyket kantkornet snø Innen en halv meter Laget der bruddet skjer er tynt < 3 cm. Det overliggende laget er mykt. Stor, tydelig gjenkjennbar krystall i det svake laget. Vanskelig å løse ut 1 - Små SØ, S, SV over 300 moh Kun basert på det jeg såg idag, kom meg ikke over 500m. FC mellom fokksnøflak og 17.11 MFcr. Ikke særlig pop, flaket er på vei å gå i oppløsing av oppbyggende omvandling. Kanskje at det går å skrape sammen nok snø for et str2 noen plass. Virker som det var mer fart på Lyngenhalvøya, mulig det er det her og i høyden men det er ubekreftet.

Snødekke

45 cm totalt Ikke snøfokk 0 cm nysnø Nysnøgrense på 0 moh. Snøgrense på 0 moh. Grense for lagdelt snø er på 0 moh Overflatekantkorn Tørr HS ca 20-25cm i skogen, over skoggrens 10-50cm beroende på hvordan vinden tatt. 1-2mm SH på overflaten, 1-3mm store i stort sett overalt. I skogen 10-15cm 1-1.5mm FCsf veldig utbredt, i høyden hade vinden presset litt og FCsf var mindre, rundt 1mm, typisk i et 1-10cm tykt lag i alle himmelretninger jeg fikk sett på denne turen. Glatt skare fra 16-17.11 er tilstede overalt, der det er avblåst ligger den i dagen. Der vinden flyttet inn snø i leheng i høyden er det myke flak rundt 4f-, med noe kantdannelse i. Typisk noe FC mellom flak og skare, se snøprofil. Tykkelse på skare varierer litt, og noen plasser er det to skarelag ned noe FC/MF mellom. Ikke noe tydlig mønster i hvor det er et eller to skarelag. I skogen der vinden ikke har tatt ligger det ca 15cm FCsf direkte på 17.11 MFcr.

Skredaktivitet

27. nov. I løpet av dagen Ingen skredaktivitet Såg noen str 1 avsetninger på sørsiden av Smalaktinden, mest sannsynlig fra forrige snøfall.

Snøprofil

0,1 cm F SH 2 mm D, 5 cm F FCsf 1 mm D Tykkelsen på dette varierte noe med utsatthet for vind, men det var tilstede overall. Typisk større kornstørrelse der vinden ikke tatt., 25 cm 4F- RGxf 1 mm D Så tykt flak som jeg klarte å finne i dette terrenget. Tydlig svekkelse i dette flaket fra oppbyggende omvandling. Mer kantdanning der flaket var tynnere, logiskt nok., 0,5 cm F FC 2 mm D Dette laget var ikke tilstede overalt, på noen plasser satt flaket godt på skaren. Klarte ikke å se noen fellestrekk her., 2,5 cm K MFcr D Tenker dette er mildvær fra 16-17.11., 1 cm 4F FC/MF 2 mm D Dette laget var ikke tilstede overalt, men klarte ikke å finne noe system. Tydelig innblanding av MF, ser ut at ha vært fukt inni her., 21 cm K MF D 1 test knyttet til snøprofilen Rundt 500møh i et lite heng med så mye pålagring som jeg fant.

ObsID: 278385

Lyngen / Lyngen

Snø

27.11.2021 kl. 12:29

671 moh

torben@obskorps (****)

Bilde Av Faretegn
Bilde 1 av 2 Av:  Faretegn Opphavsrett:  torben@obskorps
Bilde Av Faretegn
Bilde 2 av 2 Av:  Faretegn Opphavsrett:  torben@obskorps

Faretegn

Annet faretegn (spesifiser) Rim på flere plasser observert. Mulig å overflate kant, hadde ikke med lupe så dette er antagelse.

ObsID: 278370

Lyngen / Lyngen

Snø

27.11.2021 kl. 11:30

500 moh

torben@obskorps (****)

Bilde Av Faretegn
Bilde 1 av 4 Av:  Faretegn Opphavsrett:  torben@obskorps Kommentar:  Fjernutløst på Ca 20m. Etter drønn og sprekker i snødekket. Løsna på kantkorn over skare. Mye drønn i snødekket i dag
Bilde Av Vær
Bilde 2 av 4 Av:  Vær Opphavsrett:  torben@obskorps
Bilde Av Vær
Bilde 3 av 4 Av:  Vær Opphavsrett:  torben@obskorps
Bilde Av Faretegn
Bilde 4 av 4 Av:  Faretegn Opphavsrett:  torben@obskorps Kommentar:  Ikke då stort. Men med mere pålagring av snø kan det fort bli str 1-2.

Faretegn

Ferske sprekker Område: På dette stedet

Drønn i snøen Område: flere plasser i denne høyden +/- 100/150moh. Tenker beltet fra Ca 450-550moh. Over dette ble det ikke observert. Dette Pga kantkorndannelse nede ved bakken. Spesielt der snødekket var tynt

Vær

Ikke nedbør -9 °C 6 m/s fra Ø ← Kaldt klart vær. Temp målt ved bilen

ObsID: 278365

Lyngen / Lyngen

Snø

27.11.2021 kl. 11:29

1021 moh

FrodeHansen@ObsKorps (****)

Bilde Av Faretegn
Bilde 1 av 3 Av:  Faretegn Opphavsrett:  FrodeHansen@ObsKorps Kommentar:  Var kaldt, så det ble ikke ssu, men det er skare i bunn med løsere (4f) snø mellom skare og fokksnøen på toppen. Det kunne se ut som det har vært relativt mildt i mellomsjiktet, mens fokksnøen er kald fersk (2-3 dager)og godt sintret.
Bilde Av Vær
Bilde 2 av 3 Av:  Vær Opphavsrett:  FrodeHansen@ObsKorps
Bilde Av Snødekke
Bilde 3 av 3 Av:  Snødekke Opphavsrett:  FrodeHansen@ObsKorps

Faretegn

Drønn i snøen Område: I denne fjellsiden. Beskrivelse: Det drønnet ofte og kraftig høyt i snødekket i bandet mellom 600-800 moh. Imidlertid var det ikke sprekker og det var den blyant-harde fokksnøen øverst som kollapset der den var tynn nok. Opplevde det ikke som ustabilt, mer ubehagelig.

Vær

Ikke nedbør -15 °C 5 m/s fra SØ ↖

Snødekke

50 cm totalt Ikke snøfokk 0 cm nysnø Nysnøgrense på 0 moh. Snøgrense på 0 moh Litt tørr løssnø (1-10cm) Tørr Opp til skoggrense er det lite skare i bunn. Over er det gradvis mer skare. Er mer snø i skjermede områder. Skaren gikk til topps på dagens tur 1041moh) klassiske tidligvinterforhold med ujevn lappeteppe. Der vinden har hatt gode forhold ligger skaren udekt. To noen hurtig-pits, var litt av små kantkorn over skarelaget. Ingen av testene viste potent kant.

ObsID: 278372

Lyngen / Lyngen

Snø

27.11.2021 kl. 11:23

481 moh

torben@obskorps (****)

Faretegn

Drønn i snøen Område: På dette stedet. første registrert her

ObsID: 278364

Er du usikker på hvordan du gjenkjenner skredproblemene?

Da bør du unngå skredterreng!

Hvis du velger å bevege deg inn i snøskredterreng (områder der skred kan løsne og utløpsområder for skred) kan du aldri være helt sikker på å unngå skred. Du bør da alltid ta disse hensynene for å ferdes så trygt som mulig.

  • Lær deg å gjenkjenne skredproblemene og unngå steder der de finnes
  • Sørg for at alle i gruppa har sikkerhetsutstyr, at det virker og at de kan å bruke det.
  • Unngå ferdsel i / ved terrengfeller.
  • Gå aldri ut på skavler.
  • Som en ekstra sikkerhet: gå alltid med avstand til hverandre

Du må også lese og følge ferdselsrådene som hører til dagens skredproblem. Les mer om skredproblem og skredterreng på snøskredskolen.

Vi publiserer daglig snøskredvarsler i perioden fra 1. desember til 31. mai. Det utarbeides varsel to dager fram i tid, som publiseres før kl 16. Ved behov oppdateres dagens varsel før kl. 10. I skuldersesongene (fra 20. oktober til 30. november og fra 1. til 20. juni) publiseres kun varsler ved stor og meget stor snøskredfare.

Medlem. www.avalanches.org