Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Vest-Telemark søndag 02.02.2020

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Vær varsom der det ligger fersk vindtransportert snø, ellers stort sett stabile forhold.

Skredfarevurdering

Eldre fokksnø vil gradvis stabiliseres, men vind fra NV kan fornye skredproblemet i leområder. I noen heng kan det være lett å løse ut skred i fersk fokksnø og eldre fokksnø som ikke har fått tilstrekkelig med tid til stabilisering.

Skredproblemer

Nysnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Lørdag 1. februar 2020

Mye løs snø i overflaten etter det siste snøfallet, men noe mindre i vindutsatt og oppstikkende terreng over skoggrensa. Sannsynligvis godt skiføre under skoggrensa om mildvær ikke har påvirket snøen.
Mest snø i østvendte leområder, og lengst vest i regionen. Under et tynt lag med nysnø er rygger og topper avblåst. Det gamle snødekket er preget av flere mildvær med is og skarelag.

Over 1000 moh er det observert lag av kantkorn ved bakken som ligger under bærende lag med snø. Dette er for tiden ikke et skredproblem.

Øst i regionen er det observert overflaterim flere steder før det siste snøfallet. Observatør melder om 15 cm nysnø i Raulandsområdet fredag. Mange steder en del løs snø som vinden kan flytte på. Lørdag ble det rapportert om et lite skiløperutløst skred i bratt terreng ved Skardsnuten i Rauland.

Fjellvær

Lørdag 1. februar 2020

6 mm i døgnet, opp mot 12 mm i mest utsatt område. Frisk bris fra sørvest, endring til frisk bris fra nordvest om kvelden. -6 °C til 2 °C på 1100 moh. Skyet.

Søndag 2. februar 2020

Oppholdsvær. Frisk bris fra nordvest. -9 °C til -4 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS