Jump to content

IFMGA guides in the Lyngen area: Join the daily online guide-meetings: guidemeeting.no

We recomend that all skiers download the free Varsom app on App Store or Google Play.

Read more about how to read and share observations on Varsom app and Regobs system | Varsom.no.

Ski touring in Norway - important information | Varsom.no

Varsel om flom, gult nivå, for Vestlandet, pga. regn

2

Yellow level

Published: Valid: from 28.09.2016 07:00 to 29.09.2016 06:59
Next forecast before:

Oppdatert informasjon -

Sogn og Fjordane, Hordaland og nord-østlige Rogaland: varselet er nedgradert fra gult til grønt nivå LØRDAG fordi det ikke lenger ventes flomvannføringer i området.
  • Oppdatert informasjon -
    Sogn og Fjordane, Hordaland og nordøstre deler av Rogaland: Ut fra oppdatert informasjon ligger flomvarslet nå i nedre del av oransje nivå.
Se alle oppdateringer

Description

Det regnet mye tirsdag og flere vassdrag har stor vannføring. Det er ventet store nedbørsmengder også torsdag, som ventes å kunne gi flomvannføring på torsdag/fredag på oransje nivå i Hordaland og Sogn og Fjordane og gult nivå i Møre og Romsdal og Rogaland. <br/>Situasjonen er følsom for både temperatur og<br/>nedbørmengder, og aktsomhetsnivået vurderes fortløpende. Det ventes at temperaturen vil synke og nedbøren avta fra fredag. Det er viktig at vannveier som<br/>kulverter og sluk holdes åpne for å redusere risikoen for skader. Det er utstedt jordskredvarsel på gult nivå for deler av området.<br/>Reguleringer vil i noen tilfelle virke flomdempende, og varselet vil derfor ikke nødvendigvis gjelde i regulerte vassdrag.

Vannføringsgrafer