Hopp til hovedinnhold

Fjellskredvarsel for Veslemannen lørdag 13.10.2018

Høyeste farenivå per dag
4

Ekstrem

Publisert:

Varsel

Hastigheten er avtatt i øvre del, men er fremdeles høy. Det er gått en del mindre steinsprang.

Vurdering

Siden i går kveld er hastigheten i øvre delen av fjellpartiet avtatt noe, men er fremdeles høy. I øvre delen er hastigheten nå 30 cm/døgn mens forflytningen har vært 51 cm det siste døgnet. I nedre delen/frontpartiet er det registrert bevegelse på 1,5-2,5 cm det siste døgnet. Det er registrert mange små steinsprang fra fjellpartiet av sivilforsvaret sin lyttepost. Det har vært plussgrader gjennom hele natten, men temperaturen er lavere. Dermed har det trolig vært mindre snøsmelting og vanntilførsel til området. Temperaturen skal stige utover dagen og det er meldt regn lørdag og søndag. NVE opprettholder rødt farenivå. Veslemannen er en relativt liten, men svært aktivt del av det ustabile fjellpartiet Mannen i Romsdalen. Mens de årlige bevegelsene i Mannen (utenom Veslemannen) er noen få cm i året, har den mest aktive delen av Veslemannen forskjøvet seg 3,8 meter den siste måneden. Veslemannen har et volum på 120 000 - 180 000 m3, noe som utgjør rundt én prosent av det totale volumet av Mannen. Under rødt farenivå blir det publisert daglige rapporter om Veslemannen på www.nve.no.

Instruks

Du bruker informasjonen på eget ansvar. NVE tar forbehold om at det kan forekomme trykkfeil og mangler. NVEs vurdering av farenivå er basert på tilgjengelige måledata, observasjoner, meteorologiske data og gjelder for hvert høyrisikoobjekt. Du tilpasser egen risiko i utsatte områder ved å velge når, hvor og hvordan du ferdes.

Se dagsrapporten her (pdf)

Kart

Varselhistorikk

Måledata

Bevegelser

Målinger Siste døgn Sist uke Sist måned
Radar pkt 1 (øvre del) (mm) 505 1967 3805
Radar pkt 6 (nedre del) (mm) 16 93 328

Meteorologiske data

Målinger Avlesning
Temperatur (°C) 4,8

Bilder og filer

Veslemannen: Plassering av radarpunkter
Veslemannen: Plassering av radarpunkter
Bevegelse på radarpunktene siden 9. oktober. P5 som viser veldig reduserte bevegelser er fra området der det gikk et stort steinsprang på kvelden 10. oktober.
Bevegelse på radarpunktene siden 9. oktober. P5 som viser veldig reduserte bevegelser er fra området der det gikk et stort steinsprang på kvelden 10. oktober.

Ukesrapporter

År Uke Oppsummering Rapport
Abonner på varsel