Hopp til hovedinnhold

Varsel om jord- og flomskredfare, gult nivå for deler av Troms og Finnmark

2

Gult nivå

Publisert: Gyldig: fra 19.06.2024 07:00 til 20.06.2024 06:59
Neste varsel før:
  • Fare pågår: Onsdag morgen 19. jun. 2024
  • Fare minker: Torsdag morgen 20. jun. 2024

Konsekvens

Skredhendelser kan forekomme. Utsatte vegstrekninger kan bli stengt. Flomskred har lang rekkevidde og kan gå ned i dalbunnen selv om det løses ut høyt i terrenget.

Råd

Hold stikkrenner, kummer og andre vannveier fri for grus, søppel, kvist og løv. Tette vannveier med oppdemmet vann kan forårsake skred. Hold deg unna bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring. Hold deg oppdatert om utviklingen av været, skred- og flomsituasjonen, og følg med på værradaren.

Beskrivelse

Bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring er spesielt utsatt. Med nåværende værprognoser er det nordlige deler av Troms, og ytre strøk av Vest-Finnmark som er mest utsatt. Det ventes regn og stedvis kraftige regnbyger fra onsdag formiddag til torsdag formiddag, 40-50 mm/24 timer og lokalt 70 mm/24 timer. I Troms ventes den kraftigste nedbøren å komme før midnatt, her er det mulighet for 40-50 mm/12 timer. Det er en del usikkerhet knyttet til plassering av den kraftigste nedbøren. Skredfaren er størst der regnbygene treffer.

Sanntidsdata

Vannøringsverdier

Regn og snøsmelting

Jordskredindeks (modell)

Aktsomhetsnivå
Abonner på varsler