Sesongoppkjøring i snøskredvarslingen: Skredkvelder flere steder i landet

Publisert: 23.10.2019

Vinteren har allerede markert seg flere steder i landet, og vi er mange som gleder oss til vinteren. For at du skal bli enda flinkere til å gjøre gode valg på skitur, arrangerer vi i Varsom og våre samarbeidspartnere skredkvelder rundt omkring i landet.

Skredkvelden på Voss i 2018 trakk 400 skiglade mennesker som ville lære mer om trygg ferdsel og snøskredvarsling. Foto: varsom

Sammen med CARE og Fri flyt starter vi i Varsom oppkjøringen til skisesongen med skredkvelder flere steder. Allerede nå har vi planlagt skredkvelder i Tromsø, Oslo, Volda, Stavanger, Trondheim, Bodø, Sortland, Svolvær, Narvik og Harstad. I tillegg er det noen flere steder vi jobber med å få til en skredkveld, som Longyearbyen, Åndalsnes, Lillehammer og Alta. Skimijøet på de ulike plassene er også aktivt inne i planleggingen. 

-Det er mange som ønsker skredkveld, forklarer Marit Svarstad Andresen i snøskredvarslingen som er med og arrangerer skredkveldene. Hun legger til: - vi skulle selvsagt ønske at vi kunne være alle steder, men vi er nødt til å prioritere. Et år får vi til en skredkveld et sted, året etter er det et annet sted som får besøk. 

Stort sett er skredkveldene gratis, men enkelte steder, som i Oslo og i Trondheim, hvor det virkelig har vært rift om plassene har vi vært nødt til å ta 50kr i inngangspenger. Info om skredkveldene finner du på facebook, mens billetter til skredkveldene i Oslo og Trondheim kjøpes på https://www.friflytbestill.no fra 25. oktober. 

Foreløpig er disse skredkveldene spikret:  

6. november 2019

Skredseminar med CARE i Tromsø 

11. november 2019

Skredkveld med Varsom og CARE i Oslo

14. november 2019

Skredkveld med Varsom og CARE i Volda

25. november 2019

Skredkveld med Varsom og CARE i Stavanger

26. november 2019

Skredkveld med Varsom og CARE i Trondheim

27. november 2019

Skredkveld med Varsom og CARE i Bodø

20. januar 2020

Skredkveld på Sortland

21. januar 2020

Skredkveld i Svolvær

27. januar 2020

Skredkveld i Narvik

28. januar 2020

Skredkveld i Harstad

- Så da er det bare å pusse skia, repetere snøskredskolen, laste ned varsom-regobs appen, komme på skredkveld og glede seg til vinteren sier Andresen.

Den daglige regionale snøskredskredvarslingen starter forresten ikke før 1. desember, så om du finner skiglede før det, les om snøskredfare i høstsnøen  og bruk varsom-regobs-appen til å dele observasjoner med oss og alle andre som har tenkte seg ut på tur.

God høst.