Snart sesongstart for snøskredvarslingen

Publisert:

1. desember starter snøskredvarslingen med sine daglig oppdaterte, regionale varsler. For å gjøre det enklere å gjøre gode veivalg på tur har ferdselsrådene blitt illustrert og mer spisset mot skredproblemet.

Slik vil ferdselsrådene illustreres i de regionale snøskredvarslene.

 

Lørdag 30. november kl 16 publiseres sesongens første regionale snøskredvarsler, gjeldende for søndag 1. desember. Bak varslene sitter en nøye utvalgt varslergruppe bestående av meteorologer fra MET, geologer og hydrologer fra SVV og NVE samt flere tindevegledere. I tillegg har vi et nøye utvalgt observatørkorps som nå også starter sesongen med observasjonsturer og innrapportering via Varsom Regobs appen.

Nye ferdselsråd

Når sesongens første regionale snøskredvarsel kommer ut i helgen er det med en ny måte å vise ferdselsrådene på.

- Vi ønsker at folk skal gjøre gode veivalg på tur og håper at det vil være lettere for folk å forstå hva de bør unngå ved å komme med visuelle ferdselsråd sier Rune Engeset, leder for snøskredvarslingen.

Ferdselsrådene er knyttet opp mot det aktuelle skredproblemet og faregrad.

- For at folk skal få fine turopplevelser vil vi at de skal fokusere på hva som er skredproblemet og hvordan de kan unngå det. Om man bare unngår den ustabile, hardpakkede fokksnøen, kan det være at man både unngår et skredproblem og at man finner finere skiføre sier Engeset.

Snøskredvarslingen starter med daglig regional varsling 1. desember. Frem til da oppfordrer vi folk til å dele observasjoner med oss og andre i Varsom Regobs appen og bruke snøskredskolen på Varsom.no for å lære mer.