Snøskredvarsel for region Finnmarkskysten torsdag 29.04.2021

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Lokalt ustabile forhold. Vær forsiktig i leområder med fersk fokksnø.

Skredfarevurdering

Skredfaren er noe økende. Vind opptil kuling og flere snøbyger enn de siste dagene fører til at det bygger seg opp større fokksnøflak i flere leheng. Disse vil det være lett for en skiløper å løse ut, og der det har kommet mest snø de siste dagene kan man trolig løse ut middels store skred.

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Snødekkehistorikk

Det har vært perioder med snøbyger den siste tiden, uten at det har kommet noen store mengder med nysnø. Nysnøen har lagt seg over lag med kompakte smelteformer fra midten av april. I lavlandet har snødekket blitt gjennomfuktet i alle himmelretninger.

Det finnes et vedvarende svakt lag av kantkorn/begerkrystaller ved bakken. I lavlandet er laget gjennomfuktet og på vei mot avrunding, og det skal mye til for å få noen respons i det svake laget nå.

Fjellvær, 28.04.2021

3-6 mm nedbør i døgnet. Bris fra nordvest, endring til frisk bris fra nordvest om kvelden. -10 °C til -7 °C på 700 moh. Skyet. Snøbyger fører til lokale variasjoner i nedbør og vind.

Fjellvær, 29.04.2021

5 mm i døgnet, opp mot 10 mm i mest utsatt område. Bris fra nordvest, endring til liten kuling fra nordvest om ettermiddagen. -10 °C til -4 °C på 700 moh. Skyet. Snøbyger fører til lokale variasjoner i nedbør og vind.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS