Snøskredvarsel for region Finnmarkskysten fredag 30.04.2021

Faregrad 3 - Betydelig snøskredfare

Publisert:

Vindøkning i kveld gir økende skredfare. Unngå leområder der det samler seg fersk fokksnø.

Skredfarevurdering

OPPDATERT FREDAG MORGEN. Det ventes kraftig vind og snøbyger i kveld. Dette vil føre til mye vindtransport av snø og stor pålagring av fokksnø i leområder som allerede har fått en del snø de siste dagene. Det forventes derfor noen naturlig utløste skred i leområder.

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Snødekkehistorikk

Det har vært perioder med snøbyger den siste tiden. Nysnøen har lagt seg over et solid skarelag etter mildvær i midten av april.

Det finnes et vedvarende svakt lag av kantkorn/begerkrystaller ved bakken. I lavlandet er laget gjennomfuktet og på vei mot avrunding, og det skal mye til for å få påvirke det svake laget nå.

Fjellvær, 29.04.2021

5 mm i døgnet, opp mot 10 mm i mest utsatt område. Bris fra nordvest, endring til liten kuling fra nordvest om ettermiddagen. -10 °C til -4 °C på 700 moh. Skyet. Snøbyger fører til lokale variasjoner i nedbør og vind.

Fjellvær, 30.04.2021

5 mm i døgnet, opp mot 15 mm i mest utsatt område. Liten kuling fra nordvest, endring til sterk kuling fra nordvest om kvelden. -10 °C til -7 °C på 700 moh. Skyet. Stor usikkerhet i nedbørmengde og vindstyrke.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS