Snøskredvarsel for region Finnmarkskysten mandag 10.05.2021

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:

Generelt stabile forhold. Vær varsom i bratte solutsatte fjellsider der snøoverflaten blir våt og myk.

Skredfarevurdering

Mandag vil det være mildt og der solen tar tak vil det potensielt kunne gå naturlig utløste løssnøskred. Fokksnøflakene fra helgen vil stabilisere seg videre i den milde temperaturen, men i enkelte heng høyere til fjells kan det fortsatt være mulig å løse ut små flak.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Nysnø (flakskred)

Du kan løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Avblåst ned til rabber, men fortsatt godt med snø i lune formasjoner og endel skavler. Solen har påvirket snødekket godt i sørvendte heng den siste tiden.

I nærheten av Billefjord ble det forrige helg observert et lag med små kantkorn mellom skare og siste fokksnø. Det er usikkerhet knyttet til utbredelse og egenskaper til dette laget, og foreløpig er det ikke observert skred eller andre faretegn som knyttes til dette. Det finnes også vedvarende svakt lag av kantkorn/begerkrystaller ved bakken, men det er svært vanskelig å påvirke dette nå.

I naboregionen Vest-Finnmark ble det observert overflatekant og rimkrystaller etter klarværet forrige uke. Det er sannsynlig at dette også finnes enkelte steder i denne regionen.

Fjellvær, 09.05.2021

Ingen nedbør av betydning. Frisk bris fra sør, endring til bris fra sørvest om ettermiddagen. -7 °C til 0 °C på 700 moh. Delvis skyet.

Fjellvær, 10.05.2021

Ingen nedbør av betydning. Frisk bris fra sørvest, endring til bris fra sørvest om kvelden. -6 °C til 0 °C på 700 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS