Snøskredvarsel for region Finnmarkskysten torsdag 13.05.2021

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:

Generelt gunstige forhold. Høye dagtemperaturer og solinnstråling gir fare for mindre, våte skred. Vær obs på faren for glideskred.

Skredfarevurdering

Generelt stabilt snødekke, men om solen tar tak vil det potensielt kunne gå små naturlig utløste våte løssnøskred. Vær også obs på skavlbrudd.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Avblåst ned til rabber, men fortsatt godt med snø i lune formasjoner og endel skavler. Solen har påvirket snødekket godt i sørvendte heng den siste tiden.

I nærheten av Billefjord ble det forrige helg observert et lag med små kantkorn mellom skare og siste fokksnø. Det er usikkerhet knyttet til utbredelse og egenskaper til dette laget, og foreløpig er det ikke observert skred eller andre faretegn som knyttes til dette. Det finnes også vedvarende svakt lag av kantkorn/begerkrystaller ved bakken, og kanskje et lag av nedsnødd/nedføyket overflatekantkorn og rim høyt i snødekket.

Fjellvær, 12.05.2021

Ingen nedbør av betydning. Bris fra sør, endring til liten kuling fra sør om ettermiddagen. -2 °C til 2 °C på 700 moh. Delvis skyet.

Fjellvær, 13.05.2021

Ingen nedbør av betydning. Frisk bris fra nord. 0 °C til 5 °C på 700 moh. Skyet. Synkende temperaturer utover dagen

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS