Snøskredvarsel for region Finnmarkskysten fredag 21.05.2021

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:

Generelt stabile forhold. Vær forsiktig i råtten snø, eller snø med stort vanninnhold.

Skredfarevurdering

Det er generelt stabile forhold. Snødekket er isotermt og det er gode bindinger i nysnøen, og mot underliggende skare. I Gaissene som har høyereliggende fjell, så kan det være fokksnø og større grad av lagdeling. Det vil kunne løsne enkelte små løssnøskred i nysnøen som følge av opphopning av vann.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Søndag kom det ca. 30 cm med våt løssnø. Snøoverflaten er fuktig og nysnøen er jevnt fordelt i terrenget. Nysnøen har lagt seg over områder som var helt bare fram til i går, typisk rygger og topper.

Kantkorn ved bakken er avrundet og anses som smelteomvandlet.

Fjellvær, 20.05.2021

2 mm i døgnet, opp mot 8 mm i mest utsatt område. Bris fra nordvest. 0 °C til 3 °C på 700 moh. Skyet. Nordvest frisk bris utsatte steder. Mest nedbør i øst, ganske usikkert hvor mye. Nullgradersgrensen synker generelt noe i utover dagen.

Fjellvær, 21.05.2021

1-5 mm nedbør i døgnet. Bris fra nord, endring til frisk bris fra nordøst om kvelden. -4 °C til 0 °C på 700 moh. Skyet. Mest nedbøer lengst i øst. Nedbør som snø langt ned i terrenget om kvelden.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS