Snøskredvarsel for region Finnmarkskysten onsdag 26.05.2021

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:

Det er generelt stabil snø. Vær likevel varsom der det er svært våt snø, særleg i terrengfeller, sidan det kan gå våte laussnøskred.

Skredfarevurdering

Generelt er det stabil snø, med eit smelteomvandla snødekke som har gode bindingar. Enkelte stadar kan det gå våte laussnøskred når sola står på, men dei blir truleg ikkje store. Tilhøva kan vere annleis ved Gaissene, men dette er usikkert sidan vi ikkje har observasjonar derfrå.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Det har vore stor snøsmelting siste tida, noko som har gjort at snøgrensa har blitt høgare, og det er lite snø lengst ut på kysten. Den snøen som finnast er i hovudsak blitt smelteomvandla, inkludert dei vedvarande svake laga som fantest tidlegare på sesongen. Snøoverflata vekslar mellom våt grovkorna snø og skare. Det kan moglegens vere andre tilhøve med Gaissene.

Fjellvær, 25.05.2021

Ingen nedbør av betydning. Bris fra nordøst. -3 °C til 1 °C på 700 moh. Delvis skyet. Periodevis frisk bris.

Fjellvær, 26.05.2021

Oppholdsvær. Stille/svak vind fra nordøst. -5 °C til 3 °C på 700 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS