Snøskredvarsel for region Finnmarkskysten torsdag 21.04.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Våte laussnø- og flakskred kan forekomme i enkelte bratte heng.

Skredfarevurdering

Etter ei periode med milde temperaturar og snøsmelting har snøen truleg stabilisert seg relativt godt. I enkelte bratte heng, særleg der det regnar mest, kan små til middels store laussnø- eller flakskred vere lette å løyse ut eller gå naturleg.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Våt snø (flakskred)

Du kan løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

I og etter påska har det vore mildt, regn og sol til fjelltopphøgde. Snøen er difor blitt våt, men i områder som har hatt klarvêr kan det ha fryst på om natta. Lengst ut på kysten er det barmark nokre stadar.

I indre delar av regionen har det vore vedvarande svake lag i snødekket, men også desse har starta å smelte. Dei er likevel ikkje heilt øydelagt, og aktivitet på dei kan ikkje utelukkast.

Fjellvær, 20.04.2022

Oppholdsvær. Frisk bris fra sørvest, endring til bris fra vest om formiddagen. 0 °C til 6 °C på 700 moh. Klarvær. Tilskyende i ytre strøk utover ettermiddagen.

Fjellvær, 21.04.2022

6-10 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 600 moh om formiddagen. Bris fra vest, endring til frisk bris fra vest om ettermiddagen. -6 °C til 2 °C på 700 moh. Skyet. Frisk bris i ytre strøk.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS