Snøskredvarsel for region Finnmarkskysten søndag 24.04.2022

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
I enkelte bratte heng med våt snø kan skred løses ut. Ellers er det stabil snø.

Skredfarevurdering

Generelt stabile forhold, men fortsatt mildt og noe nedbør kan føre til små naturlig utløste våte løssnøskred i lavlandet. Høyt til fjells kan det dannes små fokksnøflak, men disse stabiliseres fort i de lave temperaturene.

Høyt til fjells på indre strøk kan det potensielt finnes kantkornlag i snødekket, men det har ikke vært noe aktivitet på dette den siste uken.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

I og etter påska har det vært mildt, regn og sol til fjelltopphøgde. Snøen er derfor blitt våt, men i områder som har hatt klarvær kan det ha fryst på om natta. Lengst ut på kysten er det barmark noen steder.

I indre deler av regionen har det vært vedvarende svake lag i snødekket, men også disse har startet å smelte. De er likevel ikke helt ødelagt, og aktivitet på de kan ikke utelukkes.

Fjellvær, 23.04.2022

Ingen nedbør av betydning. Bris fra nordvest, endring til frisk bris fra sørvest om ettermiddagen. -4 °C til 0 °C på 700 moh. Skyet.

Fjellvær, 24.04.2022

2-3 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 500 moh om formiddagen. Frisk bris fra vest, endring til bris fra nordvest om kvelden. -4 °C til 0 °C på 700 moh. Skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS