Snøskredvarsel for region Finnmarkskysten tirsdag 26.04.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Sterk vind vil gi pålagring av fersk fokksnø i leheng. Enkelte små naturlig utløste skred ventes.

Skredfarevurdering

Tirsdag blir det mye vind fra nordvest og snøbyger, noe som øker skredfaren. Det vil dannes ferske fokksnøflak i leheng. Disse vil det være lett å løse ut, og enkelte naturlige utløste, små skred kan heller ikke utelukkes. For skiløpere eller scooterkjørere må man omstille seg fra vårlig våt snø til ferdsel på mer vinterlig og lagdelt snødekke.

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Med synkende temperatur har det kommet nysnø gradvis lavere i terrenget de siste dagene. Det gamle snødekket er fuktig eller gjenfryst de fleste steder. Lengst ut på kysten var det barmark noen steder før nysnøen kom.

I indre deler av regionen har det vært vedvarende svake lag i snødekket, men disse har i stor grad blitt smelteomvandlet den siste tiden.

Fjellvær, 25.04.2022

2-4 mm nedbør i døgnet. Nedbør som snø. Bris fra nordøst, endring til liten kuling fra nordvest om kvelden. -9 °C til -3 °C på 700 moh. Delvis skyet.

Fjellvær, 26.04.2022

4-8 mm nedbør i døgnet. Nedbør som snø. Stiv kuling fra nordvest. -13 °C til -9 °C på 700 moh. Skyet. Bygevær vil gi lokale forskjeller i vindstyrke og nedbørmengde. Periodevis sterk kuling på kysten i nord om kvelden.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS