Snøskredvarsel for region Finnmarkskysten tirsdag 10.05.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Våte løsnøskred kan løsne der tørr snø blir våt og løs på grunn av varme.

Skredfarevurdering

Litt regn og økende mildværsgrense kan føre til midlertidig svekkelse av nysnø og fokksnø oppover i fjellet. Det ventes høyest mildværsgrense sør i regionen, mens det er kaldere i nord. Der det er nattefrost og varmepåvirket snø fryser til, vil skred være mindre sannsynlig.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Stigende temperaturer mandag og tirsdag vil gjøre snøoverflaten våt og fuktig oppover i fjellet. I fjellet kan det ligge tørrere flak av fokksnø etter litt snø og kraftig vind natt til søndag, særlig i sørøstlige retning etter kraftig vind fra nordvest.

Lørdag ble det observert mange små løssnøskred i soleksponerte heng ved Indre Billefjord.

Høy mildværsgrense torsdag til lørdag har gjort snødekket vått og fuktig et stykke opp i fjellet. Mye av snøen som har kommet de siste ukene har smeltet i lavere høyder. Snødekket er generelt tynnere og fuktigere i sydlige himmelretninger, mens snødekket er tykkere og kaldere i nordlige himmelretninger.

Fjellvær, 09.05.2022

2 mm i døgnet, opp mot 10 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 500 moh om ettermiddagen. Frisk bris fra sørvest, endring til bris fra nordøst om kvelden. -7 °C til 1 °C på 700 moh. Skyet. Liten kuling utsatte steder. Vinddreining til NØ i ytre strøk.

Fjellvær, 10.05.2022

3-4 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 900 moh om ettermiddagen. Bris fra øst, endring til bris fra sør om kvelden. -1 °C til 2 °C på 700 moh. Skyet. Periodevis Ø frisk bris i ytre strøk.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS