Hopp til hovedinnhold

Snøskredvarsel for region Finnmarkskysten søndag 16.04.2023

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
Snødekket er stabilt stort sett over alt og mye av dagen, men i solutsatte heng kan det løsne små våte løssnøskred utover dagen.

Skredfarevurdering

Etter flere dager med sol og varme har mye av det som kan rase ut allerede rast fra seg. Men det vil fortsatt være lett å løse ut små våte løssnøskred i bratte solvendte heng på starten av dagen.

Utover ettermiddagen er det ventet mer skyer og nedbør som holder snøen myk utover kvelden, og det vil fortsatt kunne være lett å løse ut små skred.

Unngå skavler og terreng under skavler.

Skredproblemer

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Ubunden snø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Lørdag 15. april 2023

Snødekket er stort sett gjennomfuktet og stabilt. I lavlandet og i sørvendte fjellsider er snøoverflaten smelteomvandlet. Klarvær om natten fører til skare på overflaten mange steder, som mykes opp der sola skinner om dagen. I nordvendt terreng over 400-600 moh er nok snøoverflaten fortsatt tørr.

Kantkornlag ved bakken og under mildværsskare fra begynnelsen av mars er fortsatt intakt noen steder, men er generelt svært vanskelig å påvirke.

Onsdag ble det observert noen små våte løssnøskred i bratte solvendte sider.

Fjellvær

Lørdag 15. april 2023

Oppholdsvær. Liten kuling fra sørvest. -7 °C til -1 °C på 700 moh. Klarvær.

Søndag 16. april 2023

Ingen nedbør av betydning. Bris fra sørvest. -10 °C til 0 °C på 700 moh. Delvis skyet.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS