Snøskredvarsel for region Hallingdal søndag 23.05.2021

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Vær forsiktig i bratte heng med myk, våt snø. Hold avstand til skavler og fjellsider med glidesprekker.

Skredfarevurdering

Det er ventet regnvær i regionen, og det er derfor fortsatt våte skred som utgjør skredproblemet. I de høyestliggende delene av regionen, hvor det fortsatt er en del snø, vil det kunne gå naturlig utløste skred av str. 2. I lavereliggende deler av regionen er det nå såpass lite snø igjen at skredene ikke vil være større enn str. 1. Vær oppmerksom på mulighet for glideskred og skavlbrudd. På de høyeste toppene kan nedbøren komme i form av snø.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Snøverflaten består av grovkornet snø med variert hardhet. Over 1300 moh er det tilfrosset, under dette er det bløtere snø og stedvis råttent der snødekket er tynt eller rundt steiner. Man må nå over ca. 1000 moh for å få sammenhengende skiføre. Under 1000 moh er det begrenset med snø, spesielt i sørsider. Mest snø finnes i nordlig sektor og vest i regionen.

Observasjoner fra Hemsedal tyder på at vedvarende svake lag av kantkorn ikke lenger er et problem, selv om det ikke kan utelukkes at det kan finnes enkelte lommer i de aller høyeste områdene.

Fjellvær, 22.05.2021

2-5 mm nedbør i døgnet. Bris fra sørøst. -1 °C til 4 °C på 1400 moh. Skyet.

Fjellvær, 23.05.2021

3 mm i døgnet, opp mot 10 mm i mest utsatt område. Bris fra sørøst. 0 °C til 4 °C på 1400 moh. Skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS