Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Hallingdal søndag 10.04.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Det finnes områder med svake lag under den ferske vindtransporterte snøen. Vær forsiktig i leområder, særlig i eller nært terrengfeller.

Skredfarevurdering

Sterk vind og nysnø vil føre til fokksnødanning i enkelte leområder. Fokksnøen kan legge seg på svake lag av nysnø og kantkorn og skiløpere kan løse ut snøskred. I store deler av regionen er snødekket fremdeles hardt og stabilt.

Skredproblemer

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2). Fjernutløsing er mulig.

Nedsnødd eller nedføyket kantkornet snø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Lørdag 9. april 2022

Snøfordelinga i terrenget er ujevn. I vest- og sørvendt terreng er det svært lite snø. Øst- og nordvendt terreng har godt med snø i skjerma formasjoner. Snøoverflaten varierer mellom skare og vindtransportert snø av ulik fasthet. Regionen har mindre snø enn normalt for årstiden. Mest snø lengst vest i regionen.

Det finnes lag av kantkorn høyt i snødekket, men i hovedsak ligger det begrenset med overliggende snø. Det finnes også kantkorn ved bakken som er dekket av hard og bærende snø.

Lørdag ettermiddag løsnet skiløpere ut et str. 2 skred i østvendt terreng ved Rupebekken på Hemsedalsfjellet. Ingen personskader.

Kraftig vind fra vest med litt snø i Hemsedal sentrum på lørdag formiddag.

Fjellvær

Lørdag 9. april 2022

2 mm i døgnet, opp mot 10 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 300 moh om ettermiddagen. Liten kuling fra nordvest. -11 °C til -4 °C på 1400 moh. Delvis skyet. Mest nedbør i vest

Søndag 10. april 2022

2 mm i døgnet, opp mot 10 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 400 moh om formiddagen. Stiv kuling fra nordvest. -10 °C til -3 °C på 1400 moh. Delvis skyet. Mest nedbør i nordvest

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS