Hopp til hovedinnhold

Snøskredvarsel for region Hallingdal tirsdag 21.03.2023

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Lokalt ustabile forhold. Vær forsiktig i områder med fersk, myk fokksnø og der snødekke er tynt. Her kan også et svakt kantkornlag påvirkes.

Skredfarevurdering

Det ventes en temperaturøkning og en del nysnø utover ettermiddagen helt vest i regionen mot Hardanger. Der vil det danne seg myke nysnøflak som kan være lett å løse ut enkelte steder, særlig der vinden har tatt mest.

Ellers skal det mye til for å løse ut skred i kantkornlaget lenger nede i snødekke. Vær forsiktig i områder der overliggende fokksnø er myk og tynn. Her kan det være mulig å løsne store skred.

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Du kan løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave en bil eller ødelegge et lite hus (str 3).

Nedsnødd eller nedføyket kantkornet snø

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk, 20.03.2023

Snøoverflaten preges av snøfall og kraftig vind fra SØ, torsdag og fredag forrige uke. Snøoverflaten varierer mellom fokksnø av ulik hardhet. I skjermete formasjoner finnes myke flak og løsere snø. Skiftende vær og temperaturer gjennom helgen har gitt skare i lavere høyder og solsider.

Det finnes kantkorn i forbindelse med skarelag. Enkelte steder er skarelaget tykt og gjør at kantkorn under skarelag er vanskeligere å påvirke.

Fjellvær, 20.03.2023

Ingen nedbør av betydning. Stille/svak vind fra nordvest. -10 °C til -3 °C på 1400 moh. Delvis skyet. Klarvær og sol om dagen.

Fjellvær, 21.03.2023

6 mm i døgnet, opp mot 22 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 600 moh om ettermiddagen. Bris fra sør. -16 °C til -3 °C på 1400 moh. Skyet. Bris av skiftende retning.

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS