Snøskredvarsel for region Hardanger onsdag 04.05.2022

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:

Soloppvarming av snødekket kan føre til naturlig utløste, og skiløperutløste skred i bratte solvendte heng. Hold avstand til sider med glidesprekker.

Skredfarevurdering

Hvis sola titter fram kan små skred kan løsne av seg selv i bratte solvendte heng. Det er fare for enkelte glideskred som kan løsne av seg selv. Glideskredene kan bli store og de kan løsne hele døgnet. Unngå opphold under glidesprekker.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Snøoverflaten er i hovedsak smelteomvandlet. Varmen gjør at nordsider også har våt snø høyt opp. Sola har tatt godt på dagen og smeltingen går fort. Rygger og rabber er nå bare. Snøgrensa kryper oppover og i lavlandet er det langt til snøen.

Kantkorn høyt i snødekket i nordsider kan ikke utelukkes men er svært vanskelig å påvirke og er derfor ikke regnet som et skredproblem lenger.

Fjellvær, 03.05.2022

Oppholdsvær. Bris fra nordvest. -10 °C til 0 °C på 1400 moh. Delvis skyet.

Fjellvær, 04.05.2022

Oppholdsvær. Bris fra sør. -6 °C til 1 °C på 1400 moh. Skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS