Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner her: Regobs | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Hardanger lørdag 07.05.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Hold avstand til bratte fjellsider med tydelige glidesprekker. Vær også forsiktig i bratte solvendte heng, særlig utover dagen.

Skredfarevurdering

Den økte faren for glideskred vil vedvare en stund etter at overflaten har fryst til. Glideskred kan løsne hele døgnet og de kan bli opp til store. Unngå opphold under glidesprekker.

Dersom sola tar tak kan det gi fare for våte løssnøskred i bratt terreng. Både naturlig utløste skred og skiløperutløste skred er aktuelt.

Hold god avstand til skavler.

Vind og litt lavere temperatur vil generelt virke stabiliserende på det våte snødekket.

Skredproblem

Glideskred

Skred kan løsne av seg selv i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Vann ved bakken/smelting fra bakken

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Ubunden snø

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk, 06.05.2022

Snøoverflaten er i hovedsak smelteomvandlet. Varmen gjør at nordsider også har våt snø høyt opp. Sola har tatt godt på dagen og smeltingen går fort. Rygger og rabber er nå bare. Snøgrensa kryper oppover og i lavlandet er det langt til snøen.

Kantkorn høyt i snødekket i nordsider kan ikke utelukkes men er svært vanskelig å påvirke og er derfor ikke regnet som et skredproblem lenger.

Fjellvær, 06.05.2022

15 mm i døgnet, opp mot 35 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 1600 moh om ettermiddagen. Frisk bris fra sørvest, endring til frisk bris fra vest om kvelden. -1 °C til 3 °C på 1400 moh. Skyet. Av og til liten kuling i utsatte områder.

Fjellvær, 07.05.2022

0-3 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 1100 moh natt til lørdag. Liten kuling fra nordvest, endring til bris fra nordvest om kvelden. -6 °C til -1 °C på 1400 moh. Delvis skyet. Betydelig lavere snøfallgrense utover dagen.

Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS