Snøskredvarsel for region Heiane onsdag 27.04.2022

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:

Generelt stabilt, men i bratte fjellsider der snøoverflaten blir våt kan det være lett å løse ut små skred. Hold avstand til skavler og sider med glidesprekker.

Skredfarevurdering

Skredfaren er lavest på morgenen og øker utover dagen når sola varmer snøen. Litt lavere temperaturer enn tidligere men likevel varmt.

I bratte heng som får soloppvarming kan det være lett å løse ut små skred. Med varme temperaturer vil også nord og østsider være utsatt for våte skred mens mye har rast fra seg i sør og vest.

Glideskred er uforutsigbare og kan løsne der snøen ligger på sva. Unngå områder under glidesprekker.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Snødekket er preget av vår med sol og varmt vær, og er i hovedsak smelteomdannet. I sørlige deler av regionen er det lite skiføre igjen mens i nordlige deler er det mer snø. Det er også stor forskjell på terreng som får sol på dagen og det som ligger i skyggen. Klassisk vårperiode med hardere snødekke på morgenen som mykner utover dagen.

Fjellvær, 26.04.2022

Ingen nedbør av betydning. Bris fra øst. -6 °C til 5 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Fjellvær, 27.04.2022

Oppholdsvær. Bris fra nordvest. -6 °C til 4 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS