Snøskredvarsel for region Indre Fjordane fredag 20.05.2022

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:

Vær forsiktig i bratte heng med våt snø og nær terrengfeller. Hold avstand til skavler og fjellsider med glidesprekker.

Skredfarevurdering

Om sola titter fram vil det føre til en økt oppvarming av snøoverflaten. Det vil være lett for skikjørere å løse ut mindre våte løssnøskred i bratt terreng. Delvis oppklarning natt til fredag gir mulighet for lokal nattefrost over 1200-1400 moh i regionen. Hold god avstand til alle skavler som svekkes i varmen. Glideskred er uforutsigbare og kan løsne av seg selv hele døgnet. Unngå opphold under glidesprekker.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Store deler av snødekket er smelteomvandlet og homogent. I forrige uke har det kommet nysnø i høyfjellet med varierende snøgrense som nå er godt avrundet etter flere dager med sol og sterk varme. Det er fortsatt mye snø i fjellet. Snøgrensa er omtrent på 500 moh, høyere i sørvendte hellinger.

Observasjoner fra Strynefjellet mandag viser kald lagdelt fokksnø som fortsatt kan påvirkes i nordvendte heng. I solsider ligger 20 cm våt nysnø.

Fjellvær, 19.05.2022

2-3 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 1800 moh om ettermiddagen. Bris fra sørøst. 0 °C til 8 °C på 1400 moh. Skyet.

Fjellvær, 20.05.2022

4 mm i døgnet, opp mot 10 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 1900 moh om ettermiddagen. Bris fra sørøst. -4 °C til 10 °C på 1400 moh. Delvis skyet. Skyer til utover dagen

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS