Snøskredvarsel for region Indre Troms onsdag 05.01.2022

Faregrad 3 - Betydelig snøskredfare

Publisert:

Skred kan løysast ut i fersk fokksnø, og potensielt på vedvarande svake lag. Unngå skredterreng inntil situasjonen er betre kartlagt.

Skredfarevurdering

Flakskred kan løysast ut i fersk fokksnø, som treng lengre tid på å stabilisere seg i det kalde vêret. Enkelte nye fokksnøflak kan også dannast i nye himmelretningar, sidan vinden dreiar på føremiddagen. Det er usikkert om det også kan løysast ut flakskred på vedvarande svake lag i snødekket. Den siste tida har det vore vanskeleg, men dette kan ha endra seg grunna auka last på snødekket dei siste dagane. Det ser ut til å ha skjedd i naboregionane. Om det har det, kan skred løysast ut frå avstand og bli store.

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave en bil eller ødelegge et lite hus (str 3).

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Du kan løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave en bil eller ødelegge et lite hus (str 3). Fjernutløsing er mulig.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Sterk vind har dei siste dagane gitt transport av snø inn i nord- og vestvendte heng. Der det ikkje er avblåst, er det vindpåverka snø med varierande hardheit.

Djupare i snødekke finnast det vedvarande svake lag. Generelt har desse vore vanskeleg å påverka den siste tida, men nokre stadar er det likevel observert drønn i snøen.

Fjellvær, 04.01.2022

2-3 mm nedbør i døgnet. Nedbør som snø. Liten kuling fra sørøst, endring til frisk bris fra sørøst om ettermiddagen. -19 °C til -12 °C på 1100 moh. Skyet.

Fjellvær, 05.01.2022

2-5 mm nedbør i døgnet. Nedbør som snø. Bris fra sørøst, endring til frisk bris fra nordvest om formiddagen. -19 °C til -13 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS