Snøskredvarsel for region Indre Troms torsdag 06.01.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Skred kan løysast ut i fersk fokksnø og potensielt på vedvarande svake lag. Det er lettast der snøoverflata er mjukt og/eller snødekket er tynt.

Skredfarevurdering

Flakskred kan løysast ut i fersk fokksnø. Fokksnøflak finnast no i mange himmelretningar, men lettast er det å påverke dei i sørvendte heng. Det er uvisst om det også kan løysast ut flakskred på vedvarande svake lag i snødekket. I naboregionar er dette mogleg, og særleg lett har det vore å løyse ut skred i og rundt tregrensa. Om dette også er tilfellet i Indre-Troms er uvisst, men om det er det, kan skred løysast ut frå avstand og bli store.

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Du kan løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave en bil eller ødelegge et lite hus (str 3). Fjernutløsing er mulig.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Sterk vind frå skiftande retning har sidan søndag transportert og påverka snø. Der det ikkje er avblåst, er det vindpåverka snø med varierande hardheit.

Djupare i snødekke finnast det vedvarande svake lag. Generelt har desse vore vanskeleg å påverka den siste tida, men nokre stadar er det likevel observert drønn i snøen.

Fjellvær, 05.01.2022

2-5 mm nedbør i døgnet. Nedbør som snø. Bris fra sørøst, endring til frisk bris fra nordvest om formiddagen. -19 °C til -13 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Fjellvær, 06.01.2022

Ingen nedbør av betydning. Liten kuling fra nord, endring til bris fra nordøst om ettermiddagen. -21 °C til -11 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS