Snøskredvarsel for region Indre Troms lørdag 23.04.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Vær varsom i bratte heng med myk våt snø. Det finnes vedvarende svake lag, men de er vanskelige å påvirke.

Skredfarevurdering

Sol og mildere temperaturer vil svekke snødekket noe, men relativt lite skredaktivitet under det kraftige mildværet tidligere i uka tyder på at det neppe blir så mye skredaktivtet denne gangen heller. Enkelte våte løssnøskred kan likevel løses ut av skikjørere, og det kan igjen bli lettere å løse ut våte flakskred på kantkornlaget de få plassene det fortsatt er potent.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Våt snø (flakskred)

Du kan løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave en bil eller ødelegge et lite hus (str 3).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Snødekket har vært fuktet til fjelltopphøyde tidligere i uken, og er i lavlandet vått opp til ca 500-600moh. Over dette har det kommet litt nysnø siste dager.

Over mildværskaren fra mars ligger det et lag av kantkorn, som mange steder er i ferd med å bli smelteomvandlet. Det ble også observert svakt lag i snøpakken ned mot bakken, i Målselv torsdag, men dette er lite sannsynlig at man klarer påvirke.

Fjellvær, 22.04.2022

2-4 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 400 moh om formiddagen. Frisk bris fra nordvest, endring til bris fra nordvest om ettermiddagen. -4 °C til -1 °C på 1100 moh. Skyet.

Fjellvær, 23.04.2022

Oppholdsvær. Bris fra vest. -9 °C til 2 °C på 1100 moh. Klarvær.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS