Snøskredvarsel for region Indre Troms søndag 24.04.2022

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
Generelt stabilt, men vær varsom i bratte heng med myk våt snø. Det finst vedvarande svake lag, men dei er vanskeleg å påverke.

Skredfarevurdering

Generelt stabile forhold, men fortsatt mildt og nedbør opprettholder faren for våte skred i lavlandet. Over mildværsgrensa kan det dannes enkelte små fokksnøflak som er lette å påvirke.

Det kan fortsatt finnes svake lag dypere i snødekket, men disse har i det siste virket lite potente og vanskelig å påvirke.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Snødekket har vært fuktet til fjelltopphøyde tidligere i uken, og er i lavlandet vått opp til ca 500-600 moh. Over dette har det kommet litt nysnø torsdag-fredag, som igjen kan ha blitt fuktet av solen på lørdag.

Over mildværskaren fra mars ligger det et lag av kantkorn, som mange steder er i ferd med å bli smelteomvandlet. Det ble også observert et svakt lag i snøpakken ned mot bakken, i Målselv torsdag, men dette er lite sannsynlig at man klarer påvirke.

Fjellvær, 23.04.2022

Oppholdsvær. Bris fra vest. -9 °C til 2 °C på 1100 moh. Klarvær.

Fjellvær, 24.04.2022

2-6 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 800 moh om ettermiddagen. Bris fra vest. -4 °C til 1 °C på 1100 moh. Skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS