Snøskredvarsel for region Lyngen søndag 24.04.2022

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:

Generelt stabile forhold. Men vær varsom i brattheng med våt snø og der det er fokksnøansamlinger i høyden.

Skredfarevurdering

Generelt stabile forhold, men fortsatt mildt med noe nedbør vil føre til at faren for enkelte små våte løssnøskred opprettholdes. Over ca. 700 moh. vil nedbøren komme som snø og det kan dannes små fokksnøflak, men disse stabiliseres raskt.

Svake lag finnes fortsatt i snødekket noen steder, men er vanskelig eller svært vanskelig å påvirke. Om det er mulig å påvirke er det trolig høyt til fjells i nordvendte heng.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Mye av snøoverflaten er blitt fuktet eller våt de siste ukene, men med lavere temperaturer får vi en gradvis gjenfrysning over mildværsgrensa. Over ca. 600 moh. kan det ha kommet litt nysnø før helgen. I skyggefulle områder høyt til fjells kan det også være eldre tørr snø.

I slutten av mars utviklet det seg kantkorn rundt et skarelag nede i snødekket. Dette førte til mange skred før og i starten av påsken. Men laget virker nå å være fuktet og vanskelig å påvirke de fleste steder.

Fjellvær, 23.04.2022

Oppholdsvær. Bris fra vest. -10 °C til 2 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Fjellvær, 24.04.2022

3-5 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 700 moh om ettermiddagen. Frisk bris fra sørvest, endring til bris fra nordvest om ettermiddagen. -4 °C til 1 °C på 1100 moh. Skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS