Snøskredvarsel for region Nord-Troms torsdag 06.01.2022

Faregrad 3 - Betydelig snøskredfare

Publisert:

Skred kan løysast ut i fersk fokksnø og på vedvarande svake lag. Det er lettast der snøoverflata er mjuk og/eller snødekket er tynt.

Skredfarevurdering

OPPDATERT VARSEL 06.01 KL 09:30: Flakskred kan løysast ut i fersk fokksnø og på vedvarande svake lag. Fokksnøflak finnast og kan påverkast i mange himmelretningar, men enklast er det i sør- og vestvendte heng. Nokre stadar kan flakskred også løysast ut på vedvarande svake lag i snødekket. Det er lettast der snødekke er tynt og/eller mjukt, som t.d. rundt tregrensa. Der det er hard fokksnø over er det vanskelegare å påverke desse laga. Om laga blir påverka kan skred løysast ut frå avstand og bli store.

Skredproblem

Vedvarende svakt lag (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave en bil eller ødelegge et lite hus (str 3). Fjernutløsing er mulig.

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Sterk vind frå skiftande retning har sidan søndag transportert og påverka snø. Der det ikkje er avblåst, er det fokksnøflak av varierande hardheit. I skogen kan det vere lausare snø.

Djupare i snødekke finnast det vedvarande svake lag. Opp til 500-800 moh er det kantkornlag i samband med skare, som ein truleg kan påverke i alle fall i nordlege delar av regionen. I heile regionen finnast det også eldre nedføyka kantkorn, men desse har det generelt vore lite aktivitet på den siste tida.

På Nordnesfjellet gjekk det eit naturleg utløyst skred søndag.

Fjellvær, 05.01.2022

2-4 mm nedbør i døgnet. Nedbør som snø. Frisk bris fra sørøst, endring til liten kuling fra nordvest om ettermiddagen. -21 °C til -14 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Fjellvær, 06.01.2022

2-4 mm nedbør i døgnet. Nedbør som snø. Liten kuling fra nordøst, endring til frisk bris fra nordøst om formiddagen. -21 °C til -12 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS