Snøskredvarsel for region Ofoten onsdag 28.04.2021

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Store områder har stabile forhold. Mot de høyeste toppene kan de være ustabil fokksnø.

Skredfarevurdering

OPPDATERT ONSDAG MORGEN: Høyt til fjells har det lokalt kommet mer snø enn forventet siste døgn. Myke nysnøflak kan være lett å løse for en enkelt skiløper. Skredfaren er størst i leområder over ca 700 moh

Skredproblem

Fokksnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Det har vært små snøbyger og vekslende vær de siste dagene.
Mot de høyeste toppene ligger det ca. 30 cm med nysnø og myke flak. Ellers er det løssnø på stabilt smelteomvandlet snødekke som preger bildet.

I solvendte sider er snøgrensen på vei oppover i terrenget, mens det i skyggesidene fortsatt er sammenhengende snø til havnivå.

I høyfjellet over 800-1000 moh. er det stedvis fortsatt vedvarende svake lag av kantkorn fra kuldeperioden i januar. Problemet er mest utpreget i indre strøk, men er også observert mer kystnært.

Indre strøk mot svenskegrensen har mer tørrsnø i fjellet enn ved kysten.

Fjellvær, 27.04.2021

2-4 mm nedbør i døgnet. Bris fra nordvest. -11 °C til -4 °C på 1100 moh. Delvis skyet. Snøbyger fører til lokale variasjoner i nedbør og vind.

Fjellvær, 28.04.2021

2-4 mm nedbør i døgnet. Bris fra nordvest. -12 °C til -4 °C på 1100 moh. Delvis skyet. Snøbyger fører til lokale variasjoner i nedbør og vind.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS