Snøskredvarsel for region Ofoten tirsdag 18.05.2021

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Regn på våt snøoverflate kan gi naturlig utløste skred. Område uten nedbør vil ha mer stabile forhold.

Skredfarevurdering

Oppdatert kl 19:10. Det vil bli et skifte i været fra de siste dagene. Nedbør som regn kan sette fart på den allerede løse og våte snøen i overflaten. Mindre naturlig utløste skred ventes. I områder uten særlig nedbør vil snødekket drenerer fukten fra de siste dagene og sette seg som en stabil masse. Skredfaren vil være lav i disse områdene.

Skredproblem

Våt snø (løssnøskred)

i noen bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Våt snø (flakskred)

i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Snøoverflaten er fuktig/våt helt til topps. Det er mildt i regionen, samt fravær av nattefrost og utstråling på grunn av overskyet vær. Snøgrensen kryper stadig oppover. Det er store variasjoner i hvor snøgrensen ligger i regionen, alt fra 50 moh til 400 moh. Lavest i indre deler og nordvendte sider. Generelt er det mest snø i østvendte leområder.

I høyfjellet, over 900 moh, er det også vedvarende svake lag av kantkorn lenger ned i snødekket. Laget ligger under opptil flere lag med is, og er generelt svært vanskelig å påvirke.

Fjellvær, 17.05.2021

1-3 mm nedbør i døgnet. Bris fra øst. -1 °C til 6 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Fjellvær, 18.05.2021

5 mm i døgnet, opp mot 14 mm i mest utsatt område. Liten kuling fra sørøst. 1 °C til 6 °C på 1100 moh. Delvis skyet. Perioder med stiv kuling først på dagen. Litt lavere temperatur utover ettermiddagen. Mest nedbør først på dagen.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS