Snøskredvarsel for region Ofoten mandag 25.04.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:

Ustabile nysnøflak i leområder er hovedproblemet. Våte løssnøskred kan være mulige å løse ut der snøen er våt.

Skredfarevurdering

I høyden der nedbøren kommer som snø kan det være lett å løse ut skred i den ferske vindtransporterte snøen. Vær oppmerksom på at overflaten under den nye snøen kan være hard og isete. Det blir kaldere, men vær forsiktig i lavereliggende områder hvis snøen er veldig våt, da det kan være mulig å løse ut våte løssnøskred.

Skredproblem

Nysnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Våt snø (løssnøskred)

Du kan løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.

Snødekkehistorikk

Høyt til fjells så ligger det noen få cm med nysnø over den smelteomvandlete overflaten. I lavereliggende områder har det vært mildt de siste dagene, men der det har vært kaldt og klart gjennom natten så er snøoverflaten igjenfrosset.

Snødekket er smelteomvandlet opp til 800-1000 moh. I indre deler av regionen over 1000 moh. kan det fortsatt være vedvarende svake lag i snødekket.

Fjellvær, 24.04.2022

3-6 mm nedbør i døgnet. Nedbør som regn opp til 800 moh om ettermiddagen. Bris fra vest. -9 °C til 2 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Fjellvær, 25.04.2022

3-6 mm nedbør i døgnet. Nedbør som snø. Bris fra vest, endring til frisk bris fra nordvest om kvelden. -8 °C til -1 °C på 1100 moh. Delvis skyet.

Forklaring til snøskredvarselet Skriv ut varselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS